Apel pentru ajutorarea victimelor zapezii si gerului in Romania

Prea Cucernici Parinti, Iubiti credinciosi,

Sunt convins ca ati aflat de iarna teribila din Romania, de zapada si gerul care au facut deja multe victime, au izolat pentru multe zile orase si sate, au blocat drumuri si au produs multe pagube materiale. Ma aflu in Romania pentru lucrarile Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si va pot spune ca ceea ce vad este foarte trist si ingrijorator.

Gerul a facut multe victime, iar zapada abundenta face ca Romania sa para ingropata efectiv in zapada cu toate urmarile unei astfel de situatii. Pentru multe zile sate din judetele Vrancea, Buzau, Ialomita, Calarasi, Tulcea si multe altele au fost izolate de restul tarii, oamenii ramanand fara curent, apa si alimente.

Am vazut multi oameni disperati care nu stiu cum vor supravietui acestei situatii extreme. Toti romanii din judetele mai putin afectate s-au mobilizat sa-i ajute pe cei aflati in aceasta situatie dificila.

Cu siguranta urmatoarele saptamani si luni vor fi foarte grele pentru cei aflati sub zapezi si lipsiti de cele necesare vietii. Exista o ingrijorare serioasa privind pericolul topirii zapezii si al inundatiilor care pot produce multe alte pagube serioase.

Va adresez acest indem la rugaciune si ajutor pentru fratii nostri greu incercati in aceste zile. Am rugamintea sa organizati in urmatoarele duminici o colecta pentru victimele zapezii si gerului din Romania. Orice banut poate fi de ajutor unei familii coplesite de lipsuri. Va rog sa trimiteti banii colectati pana la 11 martie la Centrul Eparhial din Chicago, parohiile din SUA, sau pe adresa Catedralei Sf. Gheorghe din Windsor, parohiile din Canada. Suma totala colectata va fi trimisa la Patriarhia Romana in fondul special pentru ajutorarea celor ce au suferit.

Domnul sa va rasplateasca dragostea si jertfelnicia pentru fratii aflati in nevointa!

+ NICOLAE

Sursa: romarch.org

 

.

17 Februarie 2012

Vizualizari: 265

Voteaza:

Apel pentru ajutorarea victimelor zapezii si gerului in Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE