Arhiepiscopia Dunarii de Jos sprijina familiile afectate de zapada

Programele filantropice de sprijinire a familiilor greu incercate de caderile masive de zapada din ultima perioada, au continuat si in aceasta saptamana.

Continuand activitatile filantropice din 14 si 16 februarie a.c., cand mai multe transporturi de alimente au fost trimise catre parohiile izolate din Protopopiatul Faurei, judetul Braila, in data de 22 februarie a fost organizata cea de a treia etapa din programul filantropic initiat de Centrul Eparhial pentru familiile sinistrate.

Prin implicarea efectiva a bunilor credinciosi de la Dunarea de Jos, Protoieriile Galati, Tecuci, Covurlui si Nicoresti au continuat colectele din bisericile parohiale si in aceasta saptamana.

Asa a fost posibila organizarea a inca doua transporturi cu 1.775 de pachete (peste 7,5 tone) cu alimente neperisabile si obiecte igienico-sanitare de prima necesitate, pentru parohiile din protopopiatele Ramnicu-Sarat, judetul Buzau, si Focsani II, judetul Vrancea, din cadrul Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei. Valoarea ajutoarelor acordate de catre Arhiepiscopia Dunarii de Jos in cadrul acestei campanii de intrajutorare este de 28.000 lei.

Mijloacele de transport au fost asigurate de cele patru protoierii galatene, ppcc. protoierei aflandu-se in fruntea voluntarilor care au efectuat deplasarea catre parohiile Grebanu, Amara, Valcele, Dascalesti, Boldu (Protopopiatul Ramnicu-Sarat) si Ciorasti, Mihalceni, Codresti si Spatareasa (Protopopiatul Focsani II).

Pachetele cu alimente au fost distribuite protoiereilor din cele doua protopopiate ale Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei sau au fost preluate de preotii parohi si organismele parohiale din localitatile vizitate.

Sursa: edj.ro

 

.

24 Februarie 2012

Vizualizari: 196

Voteaza:

Arhiepiscopia Dunarii de Jos sprijina familiile afectate de zapada 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE