Arhiepiscopia Iasilor organizeaza in perioada 18 iunie-9 septembrie, la Centrul cultural-pastoral „Sfantul Daniil Sihastrul“ - Durau, si in perioada 18 iunie-15 iulie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Manastirea Neamt, „Taberele MMB“. Copiii si tinerii care s-au inscris vor avea un program bine structurat, care va cuprinde ateliere, drumetii, excursii, toate acestea imbinate cu programul de rugaciune.
Arhiepiscopia Iasilor va organiza anul acesta o noua serie de tabere pentru copii si tineri, la Centrul cultural-pastoral „Sfantul Daniil Sihastrul“ - Durau, in perioada 18 iunie-9 septembrie. Seriile saptamanale vor avea sapte zile si sase nopti. Spre deosebire de anul trecut, programul are inclus un atelier de tir cu arcul, o excursie la Piatra Neamt, plimbare cu vaporasul pe Lacul Bicaz si telegondola din orasul de la poalele Muntelui Pietricica.
Atractia Taberei „Floare de colt“ de la Durau este jocul „Vanatoare de comori“, in care copiii, impartiti pe echipe, au de parcurs diferite probe pentru a gasi comoara. In program exista seri tematice in care copiii pot viziona un film, dansa s.a. „Floare de colt“ - Durau se adreseaza copiilor cu varste intre 9-14 ani, fiind organizata si o serie speciala pentru liceeni in perioada 23-29 iulie. In cele 12 serii de tabara de la Durau vor participa cate 80 de copii in fiecare saptamana.
Pentru prima data, in acest an va fi organizata, dupa modelul celei de la Durau, Tabara „Izvoarele bucuriei“, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Manastirea Neamt. Vor fi ateliere de muzica, pictura, dans si orientare turistica. Din cele patru serii care vor veni in perioada 18 iunie-15 iulie, mai exista locuri disponibile in ultimele doua. „Avantajul acestei zone este ca se pot face foarte multe drumetii la obiectivele turistice si pelerinaje. Fiind organizate de Biserica, aceste tabere vor cuprinde participare la rugaciunile de dimineata si de seara si la Sfanta Liturghie (de doua ori in fiecare serie). Prin aceste tabere, participantii isi pot dezvolta abilitatile personale, creativitatea, spiritul de echipa, capacitatea de comunicare si, mai ales, bucuria de a-si face prieteni noi si de a impartasi cu ei lucrurile frumoase“, a adaugat Doru Barna. (Constantin Ciofu)
Sursa: mmb.ro
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.