Au debutat 'Taberele MMB' la Durau si Neamt

Arhiepiscopia Iasilor organizeaza in perioada 18 iunie-9 septembrie, la Centrul cultural-pastoral „Sfantul Daniil Sihastrul“ - Durau, si in perioada 18 iunie-15 iulie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Manastirea Neamt, „Taberele MMB“. Copiii si tinerii care s-au inscris vor avea un program bine structurat, care va cuprinde ateliere, drumetii, excursii, toate acestea imbinate cu programul de rugaciune.

Arhiepiscopia Iasilor va organiza anul acesta o noua serie de tabere pentru copii si tineri, la Centrul cultural-pastoral „Sfantul Daniil Sihastrul“ - Durau, in perioada 18 iunie-9 septembrie. Seriile saptamanale vor avea sapte zile si sase nopti. Spre deosebire de anul trecut, programul are inclus un atelier de tir cu arcul, o excursie la Piatra Neamt, plimbare cu vaporasul pe Lacul Bicaz si telegondola din orasul de la poalele Muntelui Pietricica.

„Celelalte activitati vor fi structurate dupa un program care are in vedere grija fata de copii, fata de timpul lor. Aproape 40% din program este alocat atelierelor, jocurilor si interactiunii intre copii, 30% din timp va fi dedicat drumetiilor si pelerinajelor, iar restul timpului de 30% este pentru odihna participantilor. Vor fi organizate ateliere de orientare turistica, muzica, pictura, origami, dans, ele diferind de la o serie la alta, fiind un numar de patru domenii in fiecare saptamana“, a spus Doru Barna, coordonatorul taberelor.

Atractia Taberei „Floare de colt“ de la Durau este jocul „Vanatoare de comori“, in care copiii, impartiti pe echipe, au de parcurs diferite probe pentru a gasi comoara. In program exista seri tematice in care copiii pot viziona un film, dansa s.a. „Floare de colt“ - Durau se adreseaza copiilor cu varste intre 9-14 ani, fiind organizata si o serie speciala pentru liceeni in perioada 23-29 iulie. In cele 12 serii de tabara de la Durau vor participa cate 80 de copii in fiecare saptamana.

Pentru prima data, in acest an va fi organizata, dupa modelul celei de la Durau, Tabara „Izvoarele bucuriei“, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Manastirea Neamt. Vor fi ateliere de muzica, pictura, dans si orientare turistica. Din cele patru serii care vor veni in perioada 18 iunie-15 iulie, mai exista locuri disponibile in ultimele doua. „Avantajul acestei zone este ca se pot face foarte multe drumetii la obiectivele turistice si pelerinaje. Fiind organizate de Biserica, aceste tabere vor cuprinde participare la rugaciunile de dimineata si de seara si la Sfanta Liturghie (de doua ori in fiecare serie). Prin aceste tabere, participantii isi pot dezvolta abilitatile personale, creativitatea, spiritul de echipa, capacitatea de comunicare si, mai ales, bucuria de a-si face prieteni noi si de a impartasi cu ei lucrurile frumoase“, a adaugat Doru Barna. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro
 

.

19 Iunie 2011

Vizualizari: 679

Voteaza:

Au debutat 'Taberele MMB' la Durau si Neamt 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Irina AnghelPostat la 2011-07-03 12:38

    M-am inscris deja in tabara 2011! Abia astept!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE