BISERICA - o conferinta din ciclul 'Parintele Teofil in 5 puncte'

Liga Studenților din Timișoara și Filiala Timişoara a Asociației Studenților Creștin Ortodocși din România, organizează JOI, 10 decembrie a.c., ora 18.30, în Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, Bd. C. D. Loga, nr. 2, întâlnirea cu tema:

BISERICA
O conferință din ciclul „Părintele Teofil în 5 puncte”

Invitații noștri sunt:
părintele stareț Iustin Miron și părintele Pantelimon Șușnea
viețuitori ai Mânăstirii Oașa din Munții Șureanu,
doi călugări cu care vom sta de vorbă despre binoamele antinomice imanent și transcendent, cult și cultură, implicare și discreție – toate în contextul mereu actual al Bisericii.

Acasă este un loc dar – în egală măsură – o stare și o prezență.

E locul în care ne naștem și creștem. Este bucuria primilor pași, lumina chipului părinților și – împreună cu acestea – este siguranța, liniștea, pacea pe care le trăim cufundați în adevar și libertate. Toți avem un „acasă” la care ne raportăm - din ce în ce mai mult - ca la un „ceva” pierdut, cu nostalgie și dor...
„Acasă” al sufletului nostru este Biserica!

Când o re-găsim, ne re-găsim! Simțim că am ajuns, încredințați de logica tainică a inimii care intuiește locul trăind starea și simțind prezența. Biserica – „stâlp și temelie a Adevărului” cel imuabil și absolut - este asumată și personal, edificându-ne interior prin realitățile trăite exterior căci - nu-i așa? – „ce faci te face!”

Părintii Iustin și Pantelimon ne invită să găsim drumul spre acasă, decoperindu-ne destinația finală. Dar, oare, a fi pe Cale nu e însuși Sensul adică viețuirea în chiar „sânul lui Avraam”?!

Fiindcă întâlnirea noastră va fi în perioada de dinaintea Crăciunului, va cuprinde și un scurt concert de colinde tradiționale românești.
Vă aşteptăm cu drag!

Persoane de contact:
Radu Stepănescu, Preşedintele Ligii Studenților din Timișoara
E-mail: liga.studentilor.tm@gmail.com
Telefon: 0755.511.091
http://ligastudentilortm.blogspot.ro/

Robert Mădălin Mitran, Preşedintele A.S.C.O.R. Timişoara
E-mail: ascortm@yahoo.com
Telefon: 0765.864.061
http://www.ascortimisoara.ro/

Invitații noștri vin de la Mânăstirea Oașa, situată undeva între cer și pământ și străjuită de masivele Munților Cindrel și Șureanu, un loc unde liniştea are glas de rugăciune. Comunitatea de la Oașa a creat o punte între campus şi mânăstire. Din 1995, când s-a organizat prima tabără, relaţia dintre Mânăstirea Oaşa şi tinerii din mediile urbane a crescut şi s-a întărit constant. Astăzi dacă spui „Oaşa”, spui „tineri”, această ascociere devenind emblematică pentru mânăstire. În prezent Mânăstirea Oaşa realizează anual - în colaborare cu asociaţii studenţeşti, religioase şi laice - peste zece tabere cu tematică variată, la unele dintre ele participând mai mult de două sute de tineri din marile centre universitare din ţară. Dar, chiar şi în afara cadrului organizat, aproape la fiecare sfârşit de săptămână zeci de tineri se întorc la mânăstire unde se simt acasă.

07 Decembrie 2015

Vizualizari: 85

Voteaza:

BISERICA - o conferinta din ciclul 'Parintele Teofil in 5 puncte' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE