Calendarele ortodoxe autentice se gasesc numai in biserici

Calendarele ortodoxe autentice se gasesc numai in biserici, manastiri si magazinele bisericesti

Patriarhia Romana a constatat faptul ca la numeroase chioscuri de difuzare a presei si in unele piete agro-alimentare din Bucuresti se vand calendare ortodoxe false care contin numeroase greseli liturgice si tipiconale, omisiuni sau inscrieri eronate ale unor sfinti romani canonizati recent si ale unor sarbatori religioase etc.

Aceasta situatie prejudiciaza imaginea si resursele financiare ale Bisericii, precum si bugetul de Stat prin evaziunea fiscala practicata, de regula, de cei care le tiparesc si le vand prin incalcarea legislatiei in vigoare. In acelasi timp, sunt inselati cumparatorii, care sunt indusi in eroare atat in ceea ce priveste provenienta bisericeasca a calendarelor, cat si a continutului acestora.In consecinta, Patriarhia Romana solicita institutiilor de control abilitate ale Statului, Garda Financiara, Inspectoratul General al Politiei, Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala si Protectia Consumatorului, sa cerceteze aceste cazuri si sa sanctioneze persoanele fizice si juridice care produc si comercializeaza calendare pretins ortodoxe la chioscurile de ziare si in pietele publice.

In conformitate cu Legea nr. 103/1992, Biserica Ortodoxa Romana are dreptul exclusiv de tiparire a calendarelor ortodoxe si de comercializare a acestora numai in biserici, manastiri si propriile magazine bisericesti si nu a dat acordul in scris niciunei persoane fizice sau juridice pentru producerea si comercializarea acestora.

Ca urmare, Patriarhia Romana recomanda credinciosilor ortodocsi sa cumpere calendarele ortodoxe numai din biserici, manastiri si magazinele bisericesti pentru a avea siguranta ca textul acestora este cel aprobat anual de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

 

.

28 Noiembrie 2011

Vizualizari: 283

Voteaza:

Calendarele ortodoxe autentice se gasesc numai in biserici 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE