Concertul caritabil 'In vremea aceea…'

De șapte ani a devenit o tradiție ca, înainte de praznicul Învierii Domnului, Corala bărbătească ortodoxă „Armonia”, a Arhiepiscopiei Tomisului, să ofere publicului constănțean Concertul prepascal „În vremea aceea….”. Proiectul muzical este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Fresca muzicală sacră pentru soliști, cor și orchestră, compusă de preotul Ion Popescu Runcu, este o transpunere pe note a Patimilor lui Iisus (începând cu momentul aducerii în fața lui Pilat) ce se finalizează cu Învierea Mântuitorului. Părintele Arhidiacon Conf. Univ. Dr. Bogdan Chiriluță, Consilier Cultural în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, afirmă: „Cele nouă tablouri ale lucrării prefigurează, pe acorduri muzicale, perioada Sfintelor Patimi, fiind chemați la o trăire mai intensă a săptămânii prepascale”.

Evenimentul va avea loc joi, 14 aprilie, începând cu ora 18.00, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, sub bagheta dirijorală a Arhid. Asist. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru.

Intrarea se va face prin donarea unei jucării pentru copiii defavorizați din comuna Dobromir. Acestea vor fi colectate și oferite copiilor de către reprezentanți ai Asociației non-profit „Simplu”. Pentru detalii suplimentare legate de colecta jucăriilor, puteți apela persoana de contact: Adi Dumitrașcu, telefon: 0742.227.299.

 

Biroul de Comunicare

Pe aceeaşi temă

13 Aprilie 2016

Vizualizari: 66

Voteaza:

Concertul caritabil 'In vremea aceea…' 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

concert caritabil

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE