Cursuri pentru preoti, in Mitropolia Clujului

In Mitropolia Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului Clujului au debutat luni, 27 iunie, cursurile pastorale si de indrumari misionare, destinate preotilor. Acestea se vor desfasura timp de doua saptamani, la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca. Deschiderea oficiala a avut loc dimineata, in capela Facultatii, unde a fost oficiata o slujba de Te-Deum, la care a asistat si Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, Inaltpreasfintitul Andrei. In cuvantul adresat dupa savarsirea slujbei, Inaltpreasfintia Sa a aratat utilitatea acestor intalniri: “Privite asa superficial, cursurile de indrumare misionara s-ar parea ca sunt o povara in plus, dar daca vom analiza mai profund si mai serios vom vedea ca sunt o sansa. Aceleasi invataturi lasate de Domnul Hristos, transmise de Apostoli si amanuntit meditate de Sfintii Parinti, sunt valabile si astazi.

Hristos este acelasi ieri si azi si-n veci, zice Sfantul Apostol Pavel in Epistola catre Evrei. Totusi, conditiile in care noi ne desfasuram misiunea sunt altele si atunci rostul acesta il au cursurile de indrumare misionara, ca din cand in cand sa ne improspatam cunostintele ”.

Cursurile, la care participa in jur de 50 de preoti, cuprind atat prelegeri cat si seminarii, la principalele discipline ale specializarii Teologie Pastorala. Acestea sunt sutinute de catre profesorii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj: “In timpul celor doua saptamani preotii vor participa in fiecare dimineata la Sfanta Liturghie, dupa care vor incepe cursurile propriu-zise. Fiecare dintre profesorii Facultatii le vor preda anumite cursuri si unele lectii sau proiecte de lectii deoarece multi dintre ei predau religie in parohiile in care isi desfasoara misiunea si lucrarea pastorala. La sfarsitul fiecarei zile cursul se incheie cu Slujba Vecerniei, care se va tine in capela Seminarului”, a precizat pr. lect. univ dr. Gheorghe Santa, duhovnicul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

La finalul celor doua saptamani, preotii vor sustine examenele de definitivat si grad in preotie.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

28 Iunie 2011

Vizualizari: 289

Voteaza:

Cursuri pentru preoti, in Mitropolia Clujului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE