Depunerea juramantului de credinta la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj

Cei 100 de licentiati si 64 de absolventi de master ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca vor depune luni, 4 iulie, juramantul de credinta. Festivitatea va avea loc in Paraclisul facultatii, de la ora 18.00, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului.

Juramantul de credinta implica o randuiala speciala, respectata de toti absolventii studiilor teologice, atat la nivel licenta, cat si master, conform precizarilor decanului Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, pr. prof.

univ. dr. Ioan Chirila: „La rugaciunile specifice Te Deum-ului se adauga formularul standard de juramant, pentru ca exista aceeasi formula pentru toate facultatile de teologie. Textul acestei formule cuprinde marturisirea faptului ca absolventii vor ramane fideli marturisirii de credinta rasaritene, stabilita de sinoadele ecumenice si propovaduita de sfintii parinti, si vor incerca in toata viata lor sa slujeasca marturisirea si actiunea pastorala, catehetica si de filantropie a Bisericii Ortodoxe Romane”.

Dupa Te Deum, va avea loc prezentarea rezultatelor finale obtinute la examenul de licenta si la sustinerea dizertatiilor, apoi vor fi trecute in revista rezultatele pe cei 4 ani de studii in cazul celor care sunt la nivel licenta, dupa care vor fi declarati licentiati si absolventi ai studiilor de master. Dupa ce isi vor fi primit actele doveditoare ale studiilor desavarsite, o parte vor ramane sa se pregateasca in perioada verii pentru admiterea la masterat sau doctorat, iar altii vor putea sa isi caute un loc de munca.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

04 Iulie 2011

Vizualizari: 397

Voteaza:

Depunerea juramantului de credinta la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE