Elaborarea programei pentru clasa 0 la disciplina Religie

Comisia de lucru a Patriarhiei Romane pentru elaborarea noilor programe la disciplina Religie s-a intrunit, zilele acestea, la Centrul Social „Casa Spiridonia” din Capitala. Principalul aspect abordat a fost definitivarea programei la Religie pentru clasa 0, sau pregatitoare, care va fi introdusa incepand cu anul scolar 2012-2013.

Mai multe informatii a oferit pentru TRINITAS TV, parintele dr. Constantin Patuleanu, Consilier in cadrul Sectorului teologic-educational al Patriarhiei Romane: "Comisia de lucru a Patriarhiei Romane incearca sa definitiveze programa de lucru pentru aceasta clasa, cat si pentru clasa a V-a si a IX-a.

Urmeaza ca pe intreg parcursul anului acesta Comisia de lucru a Patriarhiei Romane sa definitiveze si sa reia toate programele de predare a Religie in scolile din Romania, incat anul viitor, in octombrie, sa avem refacuta intreaga programa in conformitate cu noua lege a invatamantului".

Potrivit legii, in clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar. Clasa pregatitoare se organizeaza in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica acreditate sau autorizate. Aceste clase pot functiona si la gradinite.

Intalnirea, convocata de Sectorul teologic-educational al Patriarhiei, a reunit reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, dar si specialisti in educatie de la mai multe institutii teologice din tara.

Sursa: arhiram.ro

 

.

18 Ianuarie 2012

Vizualizari: 422

Voteaza:

Elaborarea programei pentru clasa 0 la disciplina Religie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE