Eveniment cultural dedicat academicianului Nichifor Crainic

Miercuri, 30 martie 2011, la Centrul Eparhial pentru Copii si Tineret “Sf. Ioan Valahul”, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Dr. Ambrozie, a avut loc un deosebit eveniment cultural dedicat personalitatii lui Nichifor Crainic, “cel care a fost scriitor, poet, ziarist, editor, filozof (creator al curentului gandirist) si teolog roman, care a scos teologia din cercul stramt si ocolit al specialistilor, prezentand-o, intr-o forma impunatoare, atentiunii generale a lumii intelectuale.” ne-a declarat Dl. Cornel Andrei, Directorul Scolii Gen. din Bulbucata.

La eveniment au fost prezenti atat profesori cat si elevi ai Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” dar si ai altor licee din municipiul Giurgiu, care au putut viziona un film documentar despre viata si opera scriitorului. Apoi Dl. Cornel Andreia prezentat un punct de vedere original (al fiului satului) , si edificator, despre insemnatatea colosala pe care a avut-o, o are si o va avea Nichifor Crainic pentru noi romanii si nu numai.

Spre finalul serii, elevi ai Scolii Generale din Bulbucata, satul natal al lui Nichifor Crainic, au prezentat un moment recitativ din opera marelui poet, spre incantarea celor peste de 80 de invitati prezenti.

Seara s-a incheiat cu vizitarea Centrului Cultural Academician Nichifor Crainic din incinta sediului administrativ, unde toti participantii la eveniment au putut admira piesele de mobilier ce au apartinut academicianului Nichifor Crainic. Printre acestea au remacat si citatul inscris pe crucea mormantului sau :”Acei care vor sa stie cine am fost, sa ma caute in scrierile mele, in revista Gandirea al carei mentor am fost, in cursuriele de la Facultatea de Teologie, la Academia Romans, printre membrii careia am fost, acolo sunt eu. Sub cruce e un pumn de tarana”.

Actiunea s-a realizat prin intermediul Sectorului Invatamant si Activitati cu tineretul.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

 

31 Martie 2011

Vizualizari: 198

Voteaza:

Eveniment cultural dedicat academicianului Nichifor Crainic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE