Inaugurarea Bibliotecii 'IPS Gherasim Cristea' la Ramnicu Valcea

Marti, 4 octombrie 2011, in incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, a avut loc inaugurarea Bibliotecii „IPS Gherasim Cristea”, situata langa Palatul Arhiepiscopal.

Cladirea ce gazduieste Biblioteca, este fostul „Chiosc episcopal”, construit in jurul anului 1890, in timpul Episcopului Ghenadie Enaceanu, in stil japonez sub forma de pagoda, cu verande de jur imprejurul incaperii din centru, camera ce e luminata de patru ferestre. A servit drept birou de lucru al episcopului pe timpul verii. O alee strajuita de brazi seculari leaga chioscul de Palatul Arhiepiscopal.

Biblioteca a fost organizata aranjata de catre doamna Eleonora Grecu, fost bibliotecar la Academia Tehnica Militara din Bucuresti.

Fondul de carte al bibliotecii, insumand un numar de 4500 de volume, provine din biblioteca personala a Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, continand titluri cu caracter religios, istoric, literar, filozofic si psihologic.

La eveniment au luat parte reprezentanti ai autoritatilor locale, personalitati ale lumii culturale valcene, preoti si invitati.

Sursa: arhiram.ro
 

.

05 Octombrie 2011

Vizualizari: 261

Voteaza:

Inaugurarea Bibliotecii 'IPS Gherasim Cristea' la Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE