Instalare de preot paroh la Feldioara

IPS Mitropolit Laurenţiu a instalat duminica, 24 ianuarie, noul paroh din Feldioara, judeţul Braşov, părintele Mircea Rusei. În urma pensionării părintelui Gheorghe Stroe, care a slujit mai bine de 30 de ani în această comunitate, postul a rămas vacant şi a fost ocupat de părintele Mircea Rusei. La ceremonia de instalare, oficiată după slujba Vecerniei, au fost prezenţi protopopul de Săcele Sorin Şerban ,protopopul de Bran-Zărneşti, Gheorghe Colţea, protopopul de Rupea, Alexandru Petrica, numeroşi preoţi din parohiile învecinate, precum şi enoriaşii din Feldioara, alături de un grup de credincioşi din localitatea Mateiaş, fosta parohie a părintelui Mircea Rusei.

IPS Mitropolit Laurenţiu i-a înmânat noului paroh Evanghelia, Sfânta Cruce şi cheia bisericii, pentru a-i aminti părintelui Rusei chemarea de a sluji ca învăţător al Cuvântului dumnezeiesc, apoi ca săvârşitor al Sfintelor Taine şi ca duhovnic şi îndrumător al sufletelor spre calea mântuirii.

În cuvântul rostit la final, preotul Mircea Rusei a mulţumit ierarhului pentru încrederea acordată, familie şi tuturor care i-au stat aproape şi a făgăduit că va fi părinte duhovnicesc al noii comunităţi şi că va implementa proiecte adresate tinerilor şi persoanelor cu nevoi materiale.

Cuvântul de mulţumire al părintelui Gheorghe Stroe a subliniat eforturile fostului paroh de a sluji pe Dumnezeu şi pe oamenii din Feldioara timp de peste 30 de ani.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

26 Ianuarie 2016

Vizualizari: 220

Voteaza:

Instalare de preot paroh la Feldioara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia feldioara

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE