Lansarea volumului 'Si cerul s-a umplut de sfinti'

Curtea Veche Publishing va invita la evenimentul de lansare a volumului „Si cerul s-a umplut de sfinti… Martiriul in Antichitatea crestina si in secolul XX” coordonat de Cristian Badilita si Emanuel Contac. Evenimentul va avea loc marti, 13 martie, in aula Institutului Teologic Penticostal din Bucuresti (Bdul. Uverturii, nr. 210-220), incepand cu ora 18.00.

In cadrul lansarii vor lua cuvantul lector univ. dr. Emanuel Contac, coordonator al volumului, pr. dr. Lucian Dinca, pastorul Vasilica Croitor si asist. univ. drd. Ciprian Balaban.

Volumul „Si cerul s-a umplut de sfinti…” cuprinde studiile Colocviului International „Martiriul in Antichitatea crestina si in secolul XX: teme, dezbateri, personaje“, organizat la Memorialului Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighet in perioada 2-5 iunie 2011. Colocviul a fost organizat de Fundatia Academia Civica in colaborare cu Asociatia Culturala „Oglindanet” cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Chisinau.

Autorii studiilor ce constituie volumul sunt: Ana Blandiana, Cristian Badilita, Cristian Langa, Attila Jakab, Lucian Dinca, Otniel Veres, PS Virgil Bercea, Romulus Rusan, Vasilica Croitor, Andrei Brezianu, Emanuel Cosmovici, Nina Negru, Monica Papazu, George Ardeleanu, Marius Cruceru, Ioan-Irineu Farcas, Emanuel Contac, Ruxandra Cesereanu, Didier Rance.

Studiile cuprinse in volumul editat de Cristian Badilita si Emanuel Contac analizeaza cauzele, caracteristicile, modelele precrestine si interpretarile date martiriului crestin in Antichitate si in timpurile moderne. Publicarea lor este pe deplin indreptatita intrucat martiriul este un fenomen ce nu cunoaste nici limite confesionale, nici temporale, insotind crestinismul pe tot parcursul istoriei sale.

Lucrarile prezentate in cadrul colocviului pot fi incadrate in doua planuri: „unul doct, impresionand prin subtilitatea eruditiei, apartinand preponderent teologilor care au vorbit despre persecutiile din primele veacuri crestine, si altul, referitor la persecutiile din secolul XX, prezentate mai curand de istorici care, in pofida folosirii documentelor concrete, a datelor exacte si a analizelor obiective, n-au putut impiedica emotia sa fie o componenta esentiala a prezentarii unor rani inca neinchise si a unor suferinte inca nepierdute in istorie”. (Ana Blandiana)

Invitatul de onoare al colocviului, teologul Didier Rance, fost director al organizatiei internationale Aide à l’Église en Détresse, incheie parcursul martirologic amintind in studiul sau ca si astazi martiriul este prezent in intreaga lume, milioane de crestini fiind in continuare persecutati.

Cristian Badilita (n. 1968) este istoric al crestinismului timpuriu, eseist si poet. Doctor al Universitatii Paris IV-Sorbona cu teza Métamorphoses de l’Antichrist chez les Pères de l’Eglise (Paris, Beauchesne, 2005 si coordonator al traducerii Septuagintei in cadrul NewEuropeCollege, Bucuresti (vol. 1-8, 2003-2011). Conduce revista de informatie si analiza cultural-religioasa Oglindanet (www.oglindanet.ro).

Emanuel Contac (n. 1981) este absolvent al Institutului Teologic Penticostal din Bucuresti (2004), unde lucreaza in prezent ca lector la catedra de Noul Testament si ca secretar general de redactie al jurnalului teologic Plērōma.

Pentru informatii suplimentare:
Miruna Meirosu
PR Manager
Curtea Veche Publishing
Mobile: 0752 167 534
e-mail: miruna.meirosu@curteaveche.ro


.

06 Martie 2012

Vizualizari: 1112

Voteaza:

Lansarea volumului 'Si cerul s-a umplut de sfinti' 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE