Manastirea Caldarusani va praznui pe Sfantul Grigorie Dascalu

Manastirea Caldarusani din judetul Ilfov isi praznuieste maine, 22 iunie, ocrotitorul, pe Sfantul Ierarh Grigorie Dascalu, Mitropolitul Ţarii Romanesti. Cu acest prilej, toata obstea monahala s-a pregatit de sarbatoare, iar la sfantul lacas sunt asteptati numerosi credinciosi, informeaza Radio TRINITAS.

Manastirea Caldarusani este ctitoria domnitorului Matei Basarab si este una dintre asezamintele monahale reprezentative ale Arhiepiscopiei Bucurestilor.

Mai multe informaţii a oferit pentru TRINITAS TV, Arhim. Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor: "Manastirea Caldarusani se pregateste pentru pomenirea unuia dintre sfinţii importanţi ai Mitropoliei Munteniei si Dobrogei care in urma cu 200 de ani, a fost calugar in aceasta vestita lavra a Tarii Romanesti, Sfantul Mitropolit Grigorie Dascalul. S-a format in scoala duhovniceasca a Cuviosului Paisie de la Neamţ, a fost un traducator vestit si om al rugaciunii. Sfantul Grigorie Dascalul a fost pentru o perioada de timp Mitropolit al Tarii Romanesti, intre anii 1824-1834 atunci cand a trecut la cele vesnice, chiar in ziua de 22 iunie”.

"Aceasta manastire atestata inca din vremea lui Mihai Viteazul, s-a bucurat de preţuirea domnitorului Matei Basarab care inaintea unei lupte cu Vasile Lupu a poposit intr-un singuratic schit unde calugarii l-au intampinat cu mare bucurie. Acestia i-au spus ca rugaciunile si credinţa sa va conta mai mult decat armatele inamice superioare numeric. Dupa batalia pe care a purtat-o cu Vasile Lupu, din care a iesit invingator, domnitorul Matei Basarab a construit Biserica de la Manastirea Caldarusani si apoi corpuri de chilii, el devenind cel mai mare ctitor al acestei manastiri”, a mai adaugat Arhim. Timotei Aioanei.

Anual, in ziua de pomenire a Sfantului Ierarh Grigorie Dascalu, Mitropolitul Tarii Romanesti, numerosi credinciosi vin sa se inchine la racla cu cinstitele sale moaste care se afla in Biserica Manastirii Caldarusani.

Sursa: basilica.ro

21 Iunie 2011

Vizualizari: 504

Voteaza:

Manastirea Caldarusani va praznui pe Sfantul Grigorie Dascalu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE