Mitropolitul de Patras a vizitat tinuturile Dobrogei

Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Hrisostom de Patras a vizitat, la inceputul acestei saptamani, tinuturile Dobrogei. Luni seara, Inaltpreasfintia sa a fost intampinat de chiriarhul locului, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Teodosie. Dupa slujba de Te Deum, cei doi ierarhi au asistat la un concert sustinut de Corala „Armonia”, dupa cum informeaza TRINITAS TV.

A doua zi, dupa vizitarea mai multor obiective culturale si religioase, ierarhul grec a ajuns si la bisericile rupestre de la Murfatlar, vizitand totodata si cetatea Adamclisi, acolo unde s-a inchinat la moastele mai multor sfinti.

La Pestera Sfantului Apostol Andrei, ierarhii au tinut un cuvant de invatatura.

Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Hrisostom de Patras a spus: „Sunt tare bucuros si fericit ca Dumnezeu m-a invrednicit si binecuvantat sa fim pe aceste meleaguri sfinte intr-o pestera unde Sfantul Apostol Andrei a trecut, a propovaduit cuvantul lui Dumnezeu si Evanghelia si totodata este de remarcat faptul ca a ramas intr-o pestera care parca de la Dumnezeu a fost sculptata. Acesta este un loc binecuvantat, un loc unde se intampla foarte multe minuni si asta se datoreaza faptului ca Sfantul Apostol Andrei este cel care l-a vazut, l-a cunoscut si a stat pe langa Mantuitorul Iisus Hristos in viata Lui”.

Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Teodosie a precizat: „Simtim acum ca Sfantul Apostol Andrei s-a intors aici la noi prin Inaltpreasfintia Voastra sa ne viziteze inca o data”.

In programul vizitei a fost inclusa si Manastirea Dervent. Staretul asezamantului i-a oferit mitropolitului de Patras un fragment din moastele Sfintilor Mucenici Epictet si Astion. La final, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Hrisostom i-a adresat Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Teodosie invitatia de a vizita Eparhia de Patras.

Sursa: basilica.ro
 

27 Octombrie 2011

Vizualizari: 258

Voteaza:

Mitropolitul de Patras a vizitat tinuturile Dobrogei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE