Noi programe la disciplina Religie

Disciplina Religie va fi introdusa si la clasa pregatitoare. Programa scolara, redactata de o comisie speciala de lucru a Patriarhiei Romane, formata din specialisti in teologie si in stiintele educatiei, a fost finalizata la sfarsitul saptamanii trecute.

„La clasa pregatitoare, disciplina Religie constituie un context de invatare care valorifica in plan educativ marile intrebari ale copiilor, dar si experientele de viata ale acestora. Educatia religioasa la aceasta clasa valorifica intr-o masura mai mica formarea de tip confesional si face apel la suportul religios pentru o educatie fundamentata pe valorile moralei crestine”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr.lect.univ.dr. Dorin Opris de la Departamentul de Stiinte Sociale si ale Educatiei din cadrul Universitatii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Ca urmare a introducerii clasei pregatitoare, Comisia de lucru a Patriarhiei Romane pentru elaborarea noilor programe la disciplina Religie va modifica si programele pentru clasele I-IV.

„Programele scolare de Religie la clasele I-IV se vor modifica, in urmatoarea perioada, pornind de la temele majore aprobate de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. In acord cu acestea si cu competentele generale stabilite in cadrul comisiei de lucru, vor fi elaborate competentele specifice, vor fi precizate continuturile invatarii, exemple de activitati de invatare, precum si unele recomandari de abordare a continuturilor. La clasele I-IV, temele majore urmeaza parcursul inceput la clasa pregatitoare si isi propun valorificarea in context scolar a unor aspecte centrale ale credintei noastre: la clasa I - Omul este cu Dumnezeu prin credinta si rugaciune, la clasa a II-a - Dumnezeu este Iubire, la clasa a III-a - Dumnezeu este Viata, iar la clasa a IV-a - Dumnezeu este Calea”, a mai mentionat Pr.lect.univ.dr. Dorin Opris.

Clasa pregatitoare va fi introdusa incepand cu anul scolar 2012-2013. Copiii vor avea o ora de Religie pe saptamana.
 

Sursa: basilica.ro

15 Martie 2012

Vizualizari: 290

Voteaza:

Noi programe la disciplina Religie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE