Opera in Catedrala

 

Catedrala Ortodoxa "Sfanta Treime" din Sibiu va gazdui, in premiera, un concert cu arii din opera. Potrivit consilierului cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, parintele Abrudan, evenimentul va avea loc pe 18 octombrie, cu participarea a sase solisti de la Opera Nationala Bucuresti, printre care si soprana Felicia Filip. Acesta a precizat ca artistii operei din Bucuresti vor canta arii "adecvate", iar unicul instrument folosit in timpul concertului va fi o pianina electronica. Consilierul a explicat ca arhiepiscopia a fost de acord sa gazduiasca in catedrala concertul inedit pentru ca i s-a parut firesc un asemenea eveniment in anul in care Sibiul este capitala culturala europeana.

 

Cor de 50 de persoane

In concertul de la catedrala ortodoxa, Felicia Filip, Iordache Basalic, Marius Manea, Simona Neagu, Maria Jinga si Dorina Chesei vor canta, printre altele, arii de Schubert, Verdi sau Ciprian Porumbescu.

De asemenea, un cor de 50 de persoane va interpreta "piese adecvate spatiului sacral", potrivit parintelui Abrudan.

 

Catedrala Metropolitana din Sibiu a gazduit, in aprilie, si concertul grupului vocal Acapella, care a interpretat, in premiera, partituri catolice intr-o catedrala ortodoxa.

 

Mihai POPOVICI

 

Sursa: monitorulsb.ro

.

02 Octombrie 2007

Vizualizari: 730

Voteaza:

Opera in Catedrala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE