Parintele Teofil a fost pomenit la Catedrala Mitropolitana din Timisoara

Cu binecuvantarea IPS Nicolae, Arhiepiscopul Timisoarei si Mitropolitul Banatului, un sobor de arhierei, preoti si diaconi a oficiat, joi, 5 mai la Catedrala Mitropolitana din Timisoara Sfanta Liturghie Arhiereasca si parastas spre vesnica pomenire a Parintelui Arhimandrit Teofil Paraianu.

Din soborul de arhierei au facut parte Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, Preasfintitul Siluan, Episcopul romanilor din Ungaria, Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, precum si Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe din Germania,Austria si Luxemburg, Preasfintitul Sofian Brasoveanul.

Dupa savarsirea Sfintei Liturghii, PS Sofian Brasoveanul a pus la inima credinciosilor cuvant de amintire in cinstea marelui duhovnic:

“Din mostenirea sa spirituala si genetica, parintele Teofil a primit inclinatia catre cele inalte. A invatat sa traiasca in Dumnezeu si sa se bucure in Dumnezeu, sa stea in bucuria de a fi impreuna cu El.

Cu prilejul acest pomenirii, va pot spune ca este intr-un fel o contradictie sa ne rugam pentru iertarea pacatelor celor care le-a iertat altora pacatele.

A trait cu convingerea si cu simtirea ca Dumnezeu este milostiv si iubitor de oameni si cu nadejdea in bunatatea Sa.

Credinta lui s-a permanentizat o data cu intrarea lui in vesnicie.”

Raspunsurile la strana au fost date de catre grupul de muzica bizantina Kinonia, aflat sub conducerea Arhid. Drd. Adrian Mazilita.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

06 Mai 2011

Vizualizari: 433

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE