Prima conferinta de primavara de la Durau, la final

In perioada 15-17 mai 2011, la Centrul Cultural-Pastoral „Sfantul Daniil Sihastrul“ - Durau a avut loc prima conferinta pastoral-misionara din aceasta primavara. Cei 100 de preoti din Protopopiatul Iasi 1 au abordat mai multe subpuncte ale temei „Pregatirea mirilor pentru Taina Cununiei si viata de familie“. Participantii la conferinta au completat un chestionar, astfel incat la viitoarele intruniri sa se perfectioneze conditiile de organizare. La finalul conferintei de marti, 17 mai 2011, a avut loc o sedinta cu organizatorii si moderatorii conferintei, la care a participat si Inalt Preasfintitul Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. „Au fost punctate aspectele bune, dar si cele la care mai avem de lucrat, astfel incat sa progresam de la serie la serie, pentru folosul preotilor.

Am remarcat faptul ca preotii au fost motivati de ideea ca tot ceea ce lucreaza pe grupe va avea o finalitate prin ghidul pastoral care va fi editat“, a relatat pr. Iulian Negru, consilier al Sectorului de Misiune, Statistica si Prognoza Pastorala al Arhiepiscopiei Iasilor. Intrucat seria fiecarei conferinte cuprinde 100 de preoti, ceilalti preoti din Protopopiatul Iasi 1 vor fi repartizati pentru una dintre viitoarele conferinte.

Urmatoarea conferinta de la Centrul Cultural-Pastoral „Sfantul Daniil Sihastrul“ - Durau va avea loc in perioada 22-24 mai 2011 si vor participa 100 de preoti din Protopopiatul Iasi 2. (C. Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

18 Mai 2011

Vizualizari: 529

Voteaza:

Prima conferinta de primavara de la Durau, la final 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE