Programul IPS Teodosie in Duminica Ortodoxiei

Duminică, 20 martie, prima din Postul Mare, cunoscută sub numele de Duminica Ortodoxiei, începând cu ora 8.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Duminica Ortodoxiei se serbează începând din secolul al IX-lea, marcând deciziile Sinodului VII ecumenic, care au restabilit cultul icoanelor și au sistematizat învățătura de credință a Bisericii. În acest sens, după Sfânta Liturghie, la ora 12.15, ierarhul, preoții și credincioșii prezenți la Catedrala arhiepiscopală vor merge într-o procesiune a icoanelor, numită „Calea Sfinților”, pe următorul traseu: faleza Cazinoului, str. Remus Opreanu, str. 9 Mai, str. Arhiepiscopiei, catedrală. Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.

La ora 16.00, IPS Teodosie va oficia la catedrală slujba Vecerniei, urmată de o seară filocalică dedicată tinerilor, în care ierarhul va susține o meditație teologică pe tema: „Ortodoxia, credință și împlinire prin trăire”.

Procesiunea „Calea Sfinților” și seara filocalică sunt organizate în parteneriat cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Constanța.

 

Biroul de Comunicare

Pe aceeaşi temă

18 Martie 2016

Vizualizari: 127

Voteaza:

Programul IPS Teodosie in Duminica Ortodoxiei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Duminica Ortodoxiei

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE