Proiectul educativ 'Copiii printre carti' in Episcopia Giurgiului

Cu Binecuvantarea Preasfintitului Parinte Episcop Ambrozie, Muzeul Episcopiei Giurgiului si Centrul Eparhial pentru copii si tineret ”Sf. Ioan Valahul”, au gazduit o „SEZATOARE LITERARA” ca parte a proiectului educativ ”Copii printre carti”, pentru promovarea lecturii. Proiectul initiat de doamna prof. Gheorghisor Florentina si domnul Prof. Iagar Ionut, a avut colaboratori pe Pc.

Pr. Balaban Mihail si doamna Balaban Ecaterina, in parteneriat cu Biblioteca Scolii Meletie si Biblioteca Parohiei Meletie.

Motivati fiind de importanta pe care lectura o are in formarea personalitatii vitorului adult, actiunea si-a propus sa stimuleze elevilor dorinta si placerea de a citi concomitent cu dezvoltarea capacitatii de alegere a lecturilor de calitate. Interdisiplinaritatea, ca factor important in procesul de comunicare, relationare dar si de asimilare a cunostintelor a fost realizata prin prezenta elevilor Clasei de cusaturi traditionale a Scolii de Arte Giurgiu. Programul actiunii a constat din lectura unor texte din operele lui Ion Creanga, cu explicatii si comentarii, vizitarea salilor muzeului eparhial, un scurt program artistic de muzica populara oferit de elevi si apoi vizionarea filmului „Amintiri din copilarie”, in Centrul Eparhial pentru copii si tineret „Sf. Ioan Valahul” din sediul Episcopiei Giurgiului.

In final, pentru a respecta traditiile noastre ortodoxe cu ocazia sarbatorii Rusaliilor, elevii au fost invitati in trapeza Episcopiei unde li s-au impartit orez cu lapte pe frunze de nuc si cozonac de casa.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

 

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 352

Voteaza:

Proiectul educativ 'Copiii printre carti' in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE