Proiectului 'Alege Scoala!' in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

In data de 8 iunie 2011, la Centrul Socio-Medical „Sf. Mc. Pantelimon”- Lacu Sarat, judetul Braila a avut loc sesiunea de formare a formatorilor din cadrul proiectului educational „Alege Scoala!”, in Arhiepiscopia Dunarii de Jos.

La aceasta intalnire au participat o grupa de 16 preoti din Protopopiatul Tecuci. Prelegerile au fost sustinute de pc pr.

lect. univ. Sorin Selaru, consilier patriarhal si formator in cadrul proiectului mai sus amintit si dl. Gabriel Mitroi, coordonator in cadrul Organizatiei „World Vision” Romania.

In cadrul sedintei s-au dezbatut probleme precum: identificarea principiilor didactice ale pedagogiei crestine; studierea aspectelor psiho-pedagogice privind abandonul scolar; aprofundarea aspectelor teologice cu privire la familie si la rolul acesteia in formarea tinerelor personalitati si caractere.

Obiectivele principale ale proiectului „Alege Scoala!” sunt prevenirea si combaterea abandonului scolar si a violentei juvenile. De aceea, acest proiect se va derula in stransa legatura cu programul national „Hristos impartasit copiilor”, acesta din urma fiind un suport educational solid pe care se bazeaza noul proiect.

In cea de-a doua zi a intalnirii s-au abordat teme concrete cu privire la principiile si metodele practice ale educatiei crestine in zilele noastre si punerea acestora in aplicare, in parohii, de catre fiecare preot participant.

De asemenea, se vor expune pe larg pasii de implementare a Proiectului „Alege scoala!” si dezvoltarea lui, cu scopul de a veni in sprijinul familiilor crestine.

Sursa: edj.ro
 

.

10 Iunie 2011

Vizualizari: 180

Voteaza:

Proiectului 'Alege Scoala!' in Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE