Manastirea Tismana din judetul Gorj a gazduit, in zilele de 11 si 12 noiembrie, mai multe manifestari cultural religioase, in cadrul celei de-a XII-a editii a „Saptamanii Educatiei Permanente – Festivalul Sanselor Tale”. Organizatorii evenimentului au fost Fundatia „Cuvantul care zideste” a Mitropoliei Olteniei si Casa de Cultura „Traian Demetrescu” din Craiova. Manifestarile au debutat cu simpozionul „Rolul educatiei religioase”. Alaturi de organizatori au mai fost prezenti reprezentanti ai Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei si reprezentanti ai mai multor unitati de invatamant din Craiova. A urmat vernisajul unei expozitii de pictura cuprinzand lucrarile a 19 tineri, realizate in cadrul Taberei de creatie „Icoana – fereastra spre cer”.
Si Asociatia Vasiliada, din cadrul Mitropoliei Olteniei, a participat, prin reprezentantii ei, la “Saptamana Educatiei Permanente – Festivalul Sanselor Tale”. Activitatile au fost organizate in trei centre sociale: Centrul de urgenta pentru persoane fara adapost “Sfantul Vasile cel Mare”, Centrul de zi pentru copii “Aripi de lumina” si Centrul de informare si consiliere pentru persoane cu dizabilitati “Sfanta Ecaterina”. Miercuri, 9 noiembrie, persoanele fara locuinta gazduite de Centrul “Sfantul Vasile”, au prezentat in fata invitatilor, sceneta cu tema moralizatoare: “Lacomia strica omenia”. Joi, 10 noiembrie, Centrul “Sfanta Ecaterina” a organizat “Ziua camarilor pline”, manifestare aflata la a patra editie. “Ziua camarilor pline” este o competitie la care participa gospodine cu deficiente de auz si consta in prepararea unor salate si prajituri de sezon. Vineri, 11 noiembrie, copiii, beneficiari ai Centrului “Aripi de lumina”, au desfasurat activitati de terapie ocupationala: au desenat, au pictat linguri de lemn sau pietre, au modelat figurine din pasta ceramica si plastilina sau au confectionat felicitari prin metoda origami.
“Saptamana Educatiei Permanente – Festivalul Sanselor Tale” s-a desfasurat la Craiova in perioada 7 – 12 noiembrie. Timp de cinci zile manifestarea a promovat educatia prin conferinte, mese rotunde, seminarii, spectacole de teatru, dans, muzica, expozitii de pictura, fotografie etc. Scopul principal al acestor actiuni l-a constituit promovarea si implementarea conceptul oficial de “invatare pe tot parcursul vietii”.
(Gheorghe Cioiu)
Sursa: mitropoliaolteniei.ro
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.