Sarbatoare a muzicii corale bisericesti la Deva

In perioada 14 – 15 mai 2011, la Deva s-au desfasurat o serie de manifestari muzicale de importanta nationala, cetatea de pe malul Muresului fiind gazda Adunarii generale a Asociatiei Nationale Corale din Romania.

Astfel, sambata, 14 mai la Casa de Cultura „Dragan Muntean” din Deva a avut loc sedinta Adunarii generale, intrunire onorata cu prezenta Preasfintitului Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei, invitat de onoare fiind Inaltpreafintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului in calitate de vicepresedinte al Asociatiei Corale Nationale.
De asemenea la sedinta au participat maestrul Voicu Enachescu, Presedintele Asociatiei Corale Nationale si D-l Michael Scheck, Presedintele Uniunilor si Federatiilor Corale din Europa, alaturi de care au fost prezenti 50 de dirijori din toata tara.

In dupa-amiaza zilei, in cinstea acestei intruniri, la biserica „Nasterea Maicii Domnului” din Deva, a avut loc un concert festiv sustinut de Corurile „Psalmodia” din Oradea, „Anastasis” din Deva si „Preludiu” din Bucuresti, grupuri corale coordonate de Pr. Mihai Brie, Pr.

Dorin Kladni, respectiv maestrul Voicu Enachescu.

In cea de-a doua zi a manifestarilor, Duminica 15 mai, programul Adunarii generale a Asociatiei Nationale Corale din Romania a continuat prin participarea la Sfanta Liturghie oficiata de Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei la Catedrala Episcopala „Sfantul Ierarh Nicolae” din Deva, raspunsurile slujbei fiind date de Corul „Anastasis” din Deva.

La finalul Sfintei Liturghii, crediciosii prezenti au avut bucuria de a asculta un concert pascal sustinut de corul „Preludiu” din Bucuresti, moment la care a marcat finalul acestor manifestari muzicale pe care Cetatea Devei a avut onoarea de a le gazdui la acest sfarsit al Saptamanii a III – a dupa Pasti.

Sursa: episcopiadevei.ro
 

.

16 Mai 2011

Vizualizari: 1079

Voteaza:

Sarbatoare a muzicii corale bisericesti la Deva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE