Seara colindelor noastre

In luna decembrie, Parohia "Sf. Apostoli Petru si Pavel-Govandari" din Resita desfasoara un proiect intitulat "Seara colindelor noastre”" avand invitati in fiecare duminica, precum si in timpul saptamanilor ce preced Praznicul Nasterii Domnului, mai multe formatiuni corale, dar si cantautori cunoscuti in Romania.

Inceputul a fost facut, duminica 4 decembrie, dupa Vecernie, de grupul „Prietenia” al Colegiului Economic al Banatului Montan, scoala ce se afla in imediata apropiere a Bisericii parohiale, care este un adevarat „laborator” religios pentru elevii acestui liceu.

Grupul condus de parintele profesor Varga Emil-Sergiu, a colindat, interpretand cateva melodii traditionale momentului in care ne aflam. Pe langa aplauze, colindatorii au fost rasplatiti si cu o diploma de participare la acest proiect de suflet.

La aceasta seara de colinde a participat si un grup de tineri catolici de la parohia „Borgo Santa Maria” din Pesaro, condusi de preotul Giorgio Paolini, aflati in Resita pentru desfasurarea unui proiect cu Liceul „Traian Lalescu”. Tinerii catolici au facut cunostiinta cu colindele romanesti si au paticipat si la o repetitie a grupului „Strana Stramoseasca”.

Proiectul „Seara colindelor noastre” va continua in saptamanile urmatoare cu concerte sustinute de cantautoarea Maria Gheorghiu, grupul „Contrast” din Timisoara, grupul „Strana Stramoseasca” si Zorica Savu, precum si cu Festivalul Judetean de colinde „Florile dalbe”, un festival scolar aflat la a treia editie.

De asemenea, in acelasi proiect desfasurat de Parohia „Sf. Apostoli Petru si Pavel-Govandari” se vor desfasura si spectacole-experimenale de pantomima pe teme religioase, sustinute de elevi ai Scolii Generale nr.7, precum si scenete religioase prezentate de elevii Scolii Generale nr.9, ambele din parohie. Sunt asteptati toti cei ce iubesc frumosul si vor sa inalte slava Fiului Nou Nascut in Betleem.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

09 Decembrie 2011

Vizualizari: 436

Voteaza:

Seara colindelor noastre 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE