Secretarul de Stat pentru Culte al Ungariei in vizita la Patriarhia Romana

In ziua de 19 martie 2012, la Resedinta Patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit in audienta pe Excelenta Sa Domnul Szászfalvi Lázló, Secretar de Stat pentru Culte al Guvernului Ungariei. La intrevedere a mai participat Excelenta Sa Domnul Füzes Oszkár, Ambasadorul Ungariei la Bucuresti.

Domnul Szaszfalvi Lazlo a multumit pentru primire si a subliniat ca noua Constitutie si noua Lege a Cultelor religioase, intrate recent in vigoare in Ungaria, creeaza premisele unei colaborari pragmatice intre autoritatile de Stat si comunitatile religioase.

In acest context, Domnul Secretar de Stat a apreciat relatiile foarte bune pe care autoritatile ungare le au cu Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria reprezentata de Preasfintitul Parinte Episcop Siluan Manuila si a exprimat speranta intensificarii cooperarii autoritatilor ungare cu romanii ortodocsi din Ungaria.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a considerat ca, pe baza reciprocitatii dintre cele doua state, este necesara respectarea identitatii etnice si confesionale ale ortodocsilor romani din Ungaria si promovarea dialogului si cooperarii bilaterale directe intre Statul ungar si fiecare cult religios din Ungaria, dupa cum, in mod similar, acestea se practica in Romania.Patriarhul Romaniei a apreciat necesitatea intensificarii cooperarii practice si dezvoltarea unor programe comune culturale si social–filantropice ale comunitatilor romanesti si ungare pentru o marturie crestina comuna a celor doua State in Uniunea Europeana.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

20 Martie 2012

Vizualizari: 140

Voteaza:

Secretarul de Stat pentru Culte al Ungariei in vizita la Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE