Sfanta Liturghie Arhiereasca la Catedrala Arhiepiscopala de praznicul Sfantului Mucenic Emilian

Luni, 18 iulie 2011, in ziua praznuirii Sfantului Mucenic Emilian de Durostor, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca impreuna cu un sobor de preoti si diaconi la Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea.

La eveniment a participat si Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, care i-a binecuvantat pe credinciosi.

In cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit intru diacon pe tanarul Mircea Preoteasa absolvent al Facultatii de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucuresti, pe seama Catedralei Arhiepiscopale din Ramnicu Valcea.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a rostit un cuvant de invatatura, in care a elogiat viata si martiriul Sfantului Mucenic Emilian de la Durostor, indemnandu-i pe credinciosi sa-i urmeze exemplul in credinta, rugaciune, rabdare si milostenie.

Dupa Sfanta Liturghie in Catedrala Arhiepiscopala a fost oficiata o slujba de Te Deum de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul.

Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de Grupul coral „Strana Manastirii Cozia”.

Dupa serviciul religios, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim impreuna cu angajatii Centrului Eparhial, preotii, monahii si monahiile, l-au felicitat pe Preasfintitul Parinte Emilian, urandu-i ani multi si sanatosi si o pastorire aleasa.

La aceasta Sfanta Slujba Arhiereasca au luat parte Parintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Ramnicului si staret al Manastirii Cozia, Parintele Protosinghel Conf. Univ. Dr. Justinian Carstoiu, Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Bucuresti preoti, stareti si starete de la manastirile valcene precum si numerosi credinciosi municipiu.

Sursa: arhiram.ro

.

18 Iulie 2011

Vizualizari: 221

Voteaza:

Sfanta Liturghie Arhiereasca la Catedrala Arhiepiscopala de praznicul Sfantului Mucenic Emilian 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE