Sfintirea bisericii din localitatea Ariciu

In Arhiepiscopia Dunarii de Jos, a avut loc luni, 19 septembrie, sfintirea bisericii cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din localitatea Ariciu, protopopiatul Faurei, judetul Braila. Noul local de cult a fost ridicat pe temeliile vechii biserici care s-a prabusit in urma cutremurului din 1977. Slujba de sfintire a fost oficiata de catre Inalpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos, alaturi de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta numerosilor credinciosi atat din partea locului, cat si din satele invecinate, dar si a copiilor imbracati in frumoase costume populare.

Lucrarile de constructie s-au desfasurat din 2005 pana in 2011, cu contributia Consiliului Local al comunei Salcia Tudor si cu ajutorul multor donatori si credinciosi din cadrul parohiei, in numar de 80 de familii.Cu ocazia evenimentului, au fost impartite atat ghiozdane si rechizite, cat si pachete cu dulciuri pentru copiii prezenti la sarbatoare.

Pentru realizarile si activitatea desfasurata in cadrul parohiei, prea cucernicul preot paroh Cornel Techiu a primit rangul de sachelar din partea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Casian.

Sursa: edj.ro

.

20 Septembrie 2011

Vizualizari: 279

Voteaza:

Sfintirea bisericii din localitatea Ariciu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE