Simpozion interreligios

In zilele de 03-04 noiembrie a.c., in localitatea Gyula din Ungaria, se va desfasura un simpozion interreligios sub genericul "Mai aproape unii de altii prin credinta, cultura si traditii”.

La acest simpozion vor participa reprezentanti ai celor doua Mitropolii Ortodoxe din Chisinau, din partea Episcopiei Ortodoxe a romanilor din Ungaria, din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia si a Inspectoratului Scolar Judetean Alba.

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu, reprezentantii din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia vor prezenta materiale, documente si lucrari stiintifice in cadrul acestui simpozion.

"Prin aceste activitati culturale se incearca stabilirea unor punti de dialog intre Alba Iulia, Gyula si Chisinau. Gandul organizatorilor pe fondul genericului simpozionului este de a sublinia ceea ce ne apartine, ceea ce ne motiveaza sa fim mai aproape unii de altii si sa speram intr-o buna conlucrare pentru anii ce vor urma.” - a precizat Parintele prof. Nicolae Bolea, coordonatorul acestui simpozion.

Sursa: Radio Reintregirea

03 Noiembrie 2011

Vizualizari: 129

Voteaza:

Simpozion interreligios 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE