Simpozionul national 'eTwinning - o comunitate de invatare'

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, sâmbătă 28 martie 2015, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ s-a desfăşurat Simpozionul naţional „eTwinning – o comunitate de învăţare“.

Evenimentul, ajuns la cea de a III-a ediţie, este inclus în Calendarul Activităţilor Extracurriculare Naţionale ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Întrunirea a reunit profesori şi elevi ai şcolilor seminariale din Galaţi şi Buzău, de la alte şcoli din municipiu dar şi din Republica Moldova.În deschidere, corul Seminarului Teologic gălăţean şi elevii Liceului „Meşterul Manole“ din Sălcuţa - Căuşeni, Republica Moldova, au susţinut un microconcert de cântece religioase şi tradiţionale.

A urmat prezentarea proiectelor power point şi susținerea unor scurte referate care au avut ca scop principal conştientizarea importanţei noilor tehnologii în vederea dezvoltării educaţionale şi culturale, care să permită şcolilor să încorporeze tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor (TIC) în activitatea la clasă.

Totodată, simpozionul s-a dovedit şi un bun prilej pentru valorificarea experienţei dobândite în cadrul proiectelor eTwinning şi Erasmus + (Comenius) prin intensificarea cooperării şi prin schimbul de bune practici între instituţii de învăţământ preuniversitar.

În partea a doua a lucrărilor a fost organizat şi un dublu concurs: de grafică și de creaţii literare, având ca teme: „eTwinning – aventură şi creativitate”, respectiv „eTwinning – povestea unei idei“.

Prezent la eveniment, Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a arătat că prezenţa tinerilor în cadrul acestei întruniri este o mărturie a credinţei şi culturii neamului românesc: „Ne bucură foarte mult prezenţa tinerilor de la Seminariile din Buzău şi Galați, de la diferite şcoli din Galaţi, dar mai ales ne încântă prezența oaspeţilor noştri dragi de la renumitul liceu «Meșterul Manole» din Republica Moldova, în cadrul unui proiect european care are scopul unei mai bune cunoaşteri a culturii, obiceiurilor şi portului popular, pentru a şti să ne purtăm frumos în lume ca oameni care au şi suflet şi cultură, şi luptă pentru mai binele lor şi al popoarelor lor!“.

Sursa: edj.ro

.

31 Martie 2015

Vizualizari: 356

Voteaza:

Simpozionul national 'eTwinning - o comunitate de invatare' 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Simpozionul eTwinning

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE