Traditionala manifestare 'Alaiul colindatorilor' la Caransebes

Duminica dupa-amiaza a avut loc la catedrala episcopala "Invierea Domnului" din Caransebes traditionala manifestare "Alaiul colindatorilor", aflata la a V a editie. Nouasprezece cete de colindatori din mai multe zone ale eparhiei au colindat pe cei prezenti, veniti in numar mare, in catedrala din Caransebes.

La manifestare a participat Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, alaturi de membrii Permanentei Consiliului Eparhial, chiriarhul oferind daruri tuturor colindatorilor. In fiecare an, aceasta manifestare primeste amploare, de fiecare data cetele de colindatori fiind tot mai numeroase.

Initiatorul manifestarii este Preasfintitul Parinte Lucian, Episcopul Caransebesului, care participa in fiecare an, in duminica dinaintea Nasterii Domnului, la acest alai al colindului romanesc, organizat dintru inceput in memoria eroilor revolutiei decembriste din anul 1989, in semn de recunostinta si pomenire pentru cei care s-au jertfit pentru ca bunul colind sa rasune in libertate.


Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

.

19 Decembrie 2011

Vizualizari: 306

Voteaza:

Traditionala manifestare 'Alaiul colindatorilor' la Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE