Luni, 22 septembrie, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului împreună cu PC părinte Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău au vizitat din nou Azilul republican pentru invalizi şi pensionari din oraşul Chişinău. Prima vizită clericii Mitropoliei Basarabiei au efectuat-o vineri, 19 septembrie, când s-au întâlnit cu dl director Gheorghe Gherştega, cu o parte din personalul azilului şi au intrat în odăile câtorva bătrâni, pentru a vedea cum aceştia trăiesc. Atunci, clericii Mitropoliei Basarabiei împreună cu conducerea instituţiei, au identificat câteva mijloace de ajutorare a azilului.
De data aceasta, PS Antonie, părintele consilier Adrian Agapi şi părintele protopop Gheorghe Ioniţă, împreună cu câteva femei credincioase, au adus în dar peste 200 de kilograme de struguri proaspeţi. Strugurii au fost culeşi, în dimineaţa zilei de luni, de pe o podgorie din centrul R.
La fel ca şi prima dată, clericii Mitropoliei Basarabiei au vizitat şi câţiva bătrâni.
Doamna Nina Bargan, asistenta superioară a azilului a mulţumit pentru dar şi a mărturisit mirată că nu credea că după vizita de vineri, clericii Mitropoliei Basarabiei vor reveni atât de repede cu un dar pentru tutelaţii din Azilul republican pentru invalizi şi pensionari. Doamna Nina a mai spus că în ultimul timp numărul, doritorilor de a aduce ajutoare pentru azil, s-a micşorat.
PS Antonie, între altele, a spus: „I-am văzut data trecută pe câţiva dintre cei instituţionalizaţi aici şi am convenit cu părintele protopop, că acum când este perioada fructelor, ar fi potrivit dacă reuşim să aducem ceva pentru a le diminua amarul vieţii. Nişte struguri proaspeţi şi dulci, sunt poate cei mai potriviţi pentru această perioadă. Ne-am bucurat că domnul, către care ne-am adresat să facă o jertfă pentru cei din Azilul republican pentru invalizi şi pensionari, a răspuns prompt şi ne-a permis să culegem această cantitate de struguri din via sa. Pentru ce îi mulţumim şi rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i răsplătească binefacerea”. PS Antonie a mulţumit şi doamnelor care au ajutat la cules, subliniind că „a face bine este o vocaţie a creştinului”.
Azilul republican pentru invalizi şi pensionari din oraşul Chişinău funcţionează din 1976. Capacitatea este de 210 tutelaţi. În prezent în azil se află 152 de persoane. Beneficiarii se află câte unu sau doi în odaie. 60 de tutelaţi sunt ţintuiţi la pat, care necesită îngrijiri speciale. Conform datelor Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei în R. Moldova există 33 de aziluri.
Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.