Vizita frateasca in Episcopia Alexandriei si Telormanului

Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului a efectuat astazi, la invitatia Preasfintitului Parinte Galaction, o vizita frateasca in Episcopia Alexandriei si Teleormanului.

Anul acesta, se implinesc 15 ani de cand Preasfintitul Galaction a fost ales in demnitatea de Episcop al Alexandriei si Teleormanului. Cu acest prilej, Inaltpreasfintitul Calinic i-a adresat un mesaj de felicitare pentru activitatea desfasurata si a rugat pe Bunul Dumnezeu sa binecuvinteze pe ierarhul locului, cler si credinciosi.

Intre anii 1990-1996 a functionat Episcopia Argesului si Teleormanului, care se intindea de la Carpati pana la Dunare. Chiriarhul nostru, in aceasta perioada a acordat o atentie deosebita acestor locuri, dovada fiind numeroasele vizite pastorale, slujbe arhieresti, consemnate in documentele timpului, precum si hirotoniile savarsite.



In anul 1996, Inaltpreasfintitul Parinte Calinic a solicitat Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane sa aprobe infiintarea unei Episcopii la Alexandria si Teleorman.

La 15 ani de la infiintarea acestei eparhii, Ierarhul Argesului si Muscelului, impreuna cu Preasfintitul Galaction, a vizitat astazi o parte dintre bisericile construite si sfintite in perioada 1990-1996, precum si cateva manastiri.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului
 

.

06 Iulie 2011

Vizualizari: 737

Voteaza:

Vizita frateasca in Episcopia Alexandriei si Telormanului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE