Vizita Vicarului Patriarhiei Serbiei la Inaltpreasfintitul Ioan de Ohrida

Preasfinţitul Antonie de Moravica, Vicar al Patriarhiei Serbiei şi Decanul Reprezentanţei Patriarhiei Serbiei la Moscova a făcut o vizită Înaltpreasfinţitului Ioan de Ohrida, Mitropolit de Skopje, după ce aceasta a fost eliberat din închisoare.

Vizita a fost în numele Preafericitului Părinte Irienu, Patriarhul Serbiei, care i-a transmis ierarhului mărturisitor gândurile sale de sănătate şi de încurajare.

Înaltpreasfinţitul Ioan este acum la Mănăstirea Novodevichy din Sankt Petersburg pentru tratament medical, deoarece detenţia îndelungată i-a afectat puternic starea de sănătate.

Înaltpreasfinţitul Ioan de Ohrida a fost întemniţat mai mult de 10 ani cumulat de autorităţile din Macedonia, care au încercat fără succes să înfiinţeze o Biserică ortodoxă obedientă statului, o instituţie paraeclesială nerecunoscută de nicio Biserică ortodoxă soră şi a persecutat sistematic pe creştinii ortodocşi ascultători de Biserica tradiţională. Acuzele la care a fost supus în mod nedrept şi criminal Înaltpreasfinţitul Ioan au fost acelea de instigare la revoltă, corupţie, duşmănie împotriva statului, care amintesc de regimurile staliniste de acum jumătate de veac.Iosif Agaton
Sursa: doxologia.ro

.

16 Februarie 2015

Vizualizari: 145

Voteaza:

Vizita Vicarului Patriarhiei Serbiei la Inaltpreasfintitul Ioan de Ohrida 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE