Asa sfarama idolii si biruie pe Etiopieni.

1. Apoi a raposat Abia cu parintii sai si l-au ingropat in cetatea lui David, iar in locul lui s-a facut rege Asa, fiul sau. In zilele sale tara a avut pace zece ani.
2. Asa a facut cele bune si placute inaintea Domnului Dumnezeului sau,
3.
Caci el a indepartat jertfelnicele dumnezeilor straini si inaltimile, a sfaramat stalpii idolesti si a taiat Aserele.
4. El a poruncit Iudeilor sa caute pe Domnul Dumnezeul parintilor lor si sa implineasca legea si poruncile Lui;
5. A indepartat din toate cetatile lui Iuda inaltimile si chipurile turnate ale soarelui. Regatul sub domnia lui a avut pace.
6. El a zidit cetati tari in Iuda; caci tara a fost in pace si n-a avut razboaie cu nimeni in acei ani, fiindca Domnul i-a dat odihna.
7. Tot el a zis Iudeilor: "Sa ziditi cetatile acestea si sa le ingraditi cu ziduri, cu turnuri, cu porti si cu zavoare; tara este inca a noastra, pentru ca am cautat pe Domnul Dumnezeul nostru; L-am cautat si El ne-a daruit odihna din toate partile". Si au inceput sa le zideasca si au izbutit.
8. Asa avea in ostirea lui trei sute de mii de oameni alesi din semintia lui Iuda, inarmati cu scuturi si cu lanci; iar din semintia lui Veniamin, doua sute optzeci de mii de oameni alesi, inarmati cu scuturi si erau si tragatori din arcuri.
9. Atunci s-a sculat impotriva sa Zerah Etiopianul cu o armata de un milion si cu trei sute de care si a venit pana la Maresa.
10. Aici i-a iesit Asa inainte si s-a asezat cu armata sa in linie de bataie, in valea lui Tefat, langa Maresa.
11. Apoi a strigat Asa catre Domnul Dumnezeul sau si a zis: "Doamne, la Tine este puterea, ca sa ajuti si celui tare si celui ce nu este tare; ajuta-ne dar noua, Doamne Dumnezeul nostru, caci noi in Tine nadajduim si in numele Tau am pornit impotriva acestei multimi, care este atat de mare; Doamne, Tu esti Dumnezeul nostru, sa n-aiba omul putere impotriva Ta".
12. Atunci a lovit Domnul pe Etiopieni inaintea fetei lui Asa si inaintea fetei lui Iuda si au fugit Etiopienii.
13. Iar Asa i-a fugarit din urma impreuna cu poporul care era cu el, pana la Gherar, si au cazut atatia Etiopieni, de se credea ca n-a mai ramas nimeni din ei cu suflet, pentru ca aceia cadeau zdrobiti inaintea Domnului si inaintea ostirii Lui. Si au luat de la ei o mare multime de prada.
14. si au sfaramat toate cetatile dimprejurul Gherarei, pentru ca groaza Domnului intrase in ele. Si au pradat Israelitii toate cetatile si au adus din ele foarte multa prada.
15.
De asemenea au jefuit si salasele si au luat o multime de turme cu vite marunte si camile si s-au intors cu ele la Ierusalim.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 231

Voteaza:

Asa sfarama idolii si biruie pe Etiopieni. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE