Sfanta Marina

Sfanta Marina Mareste imaginea.

Sfanta Marina s-a nascut din parinti pagani, in Antiohia Pisidiei. Sfanta Marina a primit invatatura despre Hristos la varsta de doisprezece ani. Dupa moartea mamei sale, tatal sau nu a mai considerat-o fiica sa si a inceput sa o urasca pentru credinta ei in Hristos.

Intr-o zi, a plecat cu oile tatalui sau la camp. Aici s-a intalnit cu eparhul Olimvrie, un mare prigonitor al crestinilor. Acesta, ranit de frumusetea ei, s-a hotarat sa o ia de sotie. Insa, cand a aflat ca este crestina a cerut sa fie luata si dusa in cetate spre a fi chinuita. A refuzat sa aduca jerfa idolilor, motiv pentru care a fost batuta din cap pana in picioare si aruncata in temnita.

Aici, sub chipul unui sarpe, diavolul s-a incolacit in jurul capului ei ca sa o omoare. Cand Marina s-a insemnat cu semnul Sfintei Cruci, sarpele a crapat, iar ea a fost inconjurata de o lumina cereasca. In temnita a vazut o cruce mare stralucind cu lumina negraita, iar deasupra crucii vedea o porumbita alba ca zapada, care graia: "Bucura-te, Marino, porumbita cuvantatoare a lui Hristos, fiica a Sionului celui de sus, caci iata ziua bucuriei tale s-a apropiat!"

In acel moment Sfanta Marina s-a vindecat de toate ranile ei. In urmatoare zi a fost aruncata in foc si in apa, dar le-a indurat pe toate ca si cand ar fi fost in trup strain. Dupa aceste pedepse a fost condamnata la moarte prin decapitare. Sfanta Marina a trecut la cele vesnice la varsta de 15 ani, in anul 270.

Troparul Sfintei Mucenite Marina

Mieluseaua Ta, Iisuse, Marina, striga cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc si pe Tine cautandu-Te ma chinuiesc si impreuna ma rastignesc si impreuna ma ingrop cu Botezul Tau; si patimesc pentru Tine, ca sa imparațesc intru Tine; si mor pentru tine, ca sa viez pentru Tine; ci, ca o jertfa fara de prihana, primeste-ma pe mine ceea ce cu dragoste ma jertfesc tie. Pentru rugaciunile ei, ca un milostiv, mantuieste sufletele noastre.

Citeste si articolul: Sfanta Marina, izbavitoarea de duhuri rele

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:
- Sfintilor Mucenici Sperat şi Veroniche;
- Sfantului Eufrasie, episcopul Ienopolei;
- Sfantului Nicolae Romanov.

Maine, facem pomenirea Sfantului Mucenic Emilian de la Durostor.

Sursa: CrestinOrtodox.ro


 

Calendar Ortodox

Pe aceeaşi temă

17 Iulie 2019

Vizualizari: 61140

Voteaza:

Sfanta Marina 5.00 / 5 din 4 voturi. 4 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

Sfanta Marina

Comentarii (4)

  • Radu AlexandruPostat la 2017-07-17 11:16

    Viața Sfintei Marina, scrisă de soldatul Teotim, cel care i-a adus hrană cât timp sfânta a fost în închisoare, se păstrează în mai multe manuscrise, dintre care cele mai vechi provin din secolul al IX-lea. Personalități bisericești precum Cuviosul Neofit și Patriarhul Constantinopolului Grigorie Cipriotul au scris encomioane și cuvinte de cinstire despre Sfânta Muceniţă Marina, în care laudă viața și personalitatea ei. Potrivit datelor pe care le avem, Marina din Antiohia Pisidiei era fiica preotului idolatru Edesie. Ea a rămas orfană de mamă, iar tatăl ei a încredințat-o spre creștere unei doici creștine. Pentru că a refuzat să se căsătorească cu eparhul Olivrie și să jertfească idolilor, Marina a fost supusă la multe cazne mucenicești, iar în cele din urmă i s-a tăiat capul. În Răsărit, pomenirea ei se cinstește pe 17 iulie.

  • simona turkPostat la 2015-07-17 13:26

    Sfanta Mucenita Marina avandu-te pe tine mijlocitoare catre Domnul Dumnezeu,te rog,nu inceta a te ruga pentru noi pacatosii,cu totii sa dobandim iertare de pacate,cele de trebuinta pentru pacea si linistea sufleteasca,izbavire de vrajmasii vazuti si nevazuti,tamaduire de boli,sanatate,intarire in dreapta credinta si mijloceste de asemenea raspuns bun la Judecata de Apoi! Amin!

  • Valeriu TanasaPostat la 2012-07-17 21:03

    Curajul din sufletul Sfintei Macrina este absolut. Si fara indoiala ca acest curaj s-a nascut din iubirea pentru Domnul nostru Iisus Hristos. Imi amintesc de o concluzie a parintelui Nicolae Steinhardt rostita in Jurnalul Fericirii. Anume ca Dreptul constitutionale este curajul fizic in fata mortii. Si afla acest adevar nu dupa obtinerea Doctoratului in Drept. Nu, acest adevar il afla pe viu in inchisoarea de la Aiud. Acolo, parintele se convinge ca suferinta - care in ultima instanta ne este trimisa de Domnul Dumnezeu, are darul de a ne purifica si totodata ne ajuta sa dispretuim lasitatea.Asa sa ne invredniceasca si pe noi Domnul, de a primi suferinta si nedreptatea acestui timp in folosul curatirii sufletului. Doamne ajuta!

  • TRAIAN IOACHIM NICULAPostat la 2012-07-17 09:59

    SFANTA MUCENITA MARINA!!! Roagate pentru noi pacatosii!!! MARIT SI LAUDAT SI INCHINAT SA FIE NUMELE TAU!!! IN VECI AMIN !!!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox