Sfantul Cuvios Isaachie Marturisitorul

Sfantul Cuvios Isaachie Marturisitorul Mareste imaginea.

Sfantul Isaachie a trait in secolul al IV-lea. Pentru ca imparatul Valens Arianul (364-378) prigonea Ortodoxia, pustnicul Isaachie vine in Constantinopol spre a-i intari pe crestini si a cere imparatului bisericile ortodoxe date arienilor. Este supus la multe chinuri si ii proroceste imparatului moartea pentru ca nu a inapoiat ortodocsilor bisericile luate si date arienilor. Imparatul Valens va muri in lupta cu barbarii.

Sfantul Isaachie este rugat de imparatul Teodosie cel Mare sa ramana in Constantinopol. Aristocratul Saturnin a zidit o sfanta manastire pentru Avva Isaachie, unde a vietuit pana la moartea sa, savarsind multe minuni. Inaintea mortii lui, Sfantul Isaachie l-a numit pe ucenicul sau, Dalmatus, staret in locul lui. De la numele noului staret, manastirea a luat mai tarziu numele de Manastirea Dalmatilor.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfintei Macrina cea Batrana si Sfantului Vasilie;
- Sfantului Mucenic Natalie;
- Sfantului Cuvios Varlaam;
- Sfintilor Mucenici Romano si Teletie;
- Sfantului Mucenic Evplu.

Troparul Sfantului Cuvios Isaachie Marturisitorul

Glasul 8
Întru tine părinte cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că luând crucea ai urmat lui Hristos; şi lucrând ai învăţat să nu se uite la trup, că este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Isaachie, duhul tău.

Sursa:CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox

30 Mai 2018

Vizualizari: 28401

Voteaza:

Sfantul Cuvios Isaachie Marturisitorul 5.00 / 5 din 5 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • simona turkPostat la 2015-05-30 11:13

    Sfinte Cuviaose Isaachie fa primita si acesta putina pomenire a mea,a pacatoasei si nu inceta a te ruga Domnului Dumnezeu si pentru familia mea,sa ne izbaveasca de toti vrajmasii vazuti si nevazuti si sa ne daruiasca pace si liniste sufleteasca,intelegere in familie,intelepicune! Amin!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox