Rugaciune catre Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu


Rugaciune catre Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu

O, Maica Sfanta a celor ce cheama cu evlavie numele tau! O, grabnica ajutatoare a neamului cres­tinesc, nadejde a celor deznadajduiti! La tine alerg cand ma aflu in necazuri si in dureri, asteptand milostivirea ta.

Nici un muritor nu a cunoscut o durere mai mare decat ai cunoscut-o tu, atunci cand L-ai vazut pe Preadulcele tau Fiu rastignit pe cruce. Nici o mama nu a plans pentru fiii ei cat ai plans tu pentru caderile si durerile noastre. O, cate icoa­ne ai udat cu lacrimile tale, ca sa vadesti cres­tinilor grija pe care le-o porti. Cum ai facut sa izvorasca lacrimi din ochii tai zugraviti de maini omenesti!

Stiind marea ta grija pentru cei ce lauda nu­mele tau, te rog, Preacurata, vezi suferinta mea si ne­putintele mele, Preasfanta Fecioara, si nu ma lasa sa fiu biruit de ele. Stiu minunile tale, stiu dragostea pe care o arati neamului cres­ti­nesc. De multe ori te-ai aratat in chip minunat si ai daruit vindecare celor dreptcredinciosi.

Ajuta-ma, Maica Preasfanta, ca simtind ca ma acoperi cu sfantul tau acoperamant, sa te cinstesc impreuna cu toti ingerii si sfintii in toate zilele vietii mele. Amin.