Rugaciune pentru izbavirea de moarte napraznica


Rugaciune pentru izbavirea de moarte napraznica

Cel Ce nu voiesti moartea pacatosilor, ci sa se intoarca si sa fie vii, cauta cu milostivire spre mine, Iubitorule de oameni, si izbaveste-ma de spaimele si chinurile mortii. Sa nu intru la ju­de­cata pentru faradelegile mele, Doamne, ci sa vad cum opresti sabia Ta cea infricosatoare care in chip nevazut, inainte de vreme, este ridicata deasupra mea.

Adu-Ti aminte de indurarile si milele Tale cele din veac, iar pacatele tineretii si ale ne­sti­intei si ticalosiei mele nu le pomeni. Ca de vei cau­ta la fara­delegi, Doamne, cine va putea su­feri? Ca tot omul e praf si tarana si nimeni nu se poate mandri in fata Ta. Adu-Ti aminte, Doam­ne, ca trup sunt, duh ce iese si nu se mai in­toarce, si cu milostivire opreste mania Ta cea cu dreptate pornita asupra mea.

Doamne, Cel Ce stapanesti moartea si viata, nu ma da pe mine mortii si intunericului; ca nu mortii Te vor lauda pe Tine, ci cei pe care ii tii in viata prin harul Tau.

Nu eu sa pier, Doamne, ci sa piara rautatea din mine. Nu eu sa mor, Doamne, ci cugetele mele pacatoase. Prelungeste-mi vremea po­ca­in­tei, ca umbra mortii m-a impresurat si a umplut de spai­ma sufletul meu. Nu Iti cer zile multe in care sa ma indulcesc cu placeri trecatoare, ci Iti cer vreme de pregatire de clipa mortii. Ca in­ge­rul pazitor nu ma va ajuta cu nimic, daca voi muri nepocait.

Pe Tine Te rog, Cel Ce ai biruit moartea, in­drep­teaza de acum inainte viata mea, ca sa fie bine­placuta inaintea fetei Tale. Pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale invata-ma sa duc o viata curata si sfanta, o viata in care sa fiu de folos semenilor mei si in care sa slavesc numele Tau cel sfant, ca binecuvantat esti in vecii veci­lor. Amin.