Discernamantul in prietenie

 Un invatator nu permitea niciodata copiilor sa se imprieteneasca cu copiii care nu aveau o crestere aleasa si un comportament bun. Intr-o zi, fiica lui de 17 ani, i-a zis:

- Tata, ma crezi un copil, de nu ma lasi sa merg la prietena mea mai putin cuminte decat mine, crezand ca prietenia ei poate sa-mi fie periculoasa ?

Tatal lua un carbune stins din soba si il datu fetei, zicand:

- Ia-l, nu mai este fierbinte.

Fata a luat carbunele. Nu s-a fript, dar si-a murdarit si mana, si rochia.

- Vezi, ii zise tatal, chiar daca este stins, carbunele te murdareste: asa se intampla cand vii in contact cu oameni care nu au o buna purtare.

24 Iunie 2010

Vizualizari: 10985

Voteaza:

Discernamantul in prietenie 5.00 / 5 din 5 voturi. 5 review utilizatori.

Comentarii (5)

  • andreea neacsuPostat la 2013-04-13 08:58

    Pilda este foarte buna. Si Sfintii Parinti spun ca prieteniile rele strica obiceiurile bune. In ziua de azi multi tineri se pierd din cauza anturajului nepotrivit. Cel mai rau, in ziua de azi, este ca romanii invata unii de la altii sa vorbeasca urat. Cand ma plimb prin parc, evit grupurile galagioase de tineri, pentru ca am observat ca acestia abia aspteapta sa treaca o femeie pe langa ei, ca sa inceapa sa vorbeasca indecent. Si, din pacate, multi parinti nu stiu cum sa isi educe copiii. Ii lasa sa se obrazniceasca sau chiar ii incurajeaza. Asa tinerii ajung obraznici, si nimic nu ii mai poate schimba. Obraznicia este semn al mandriei, spun iarasi Sfintii Parinti, si mandria este radacina tuturor pacatelor.

  • costel gPostat la 2010-06-25 22:09

    Desigur! ca orice pilda filosofica,religioasa trebuie interpretata cu distanta si discernamantul cuvenit!

  • nechitoaia catalinPostat la 2010-06-25 19:10

    fiecare vede lucrurile altfel.de aici trebuie sa luam ce ne este de folos.nu ne indeamna la discriminare.trebuie ana lizata bine pilda.

  • Marius MUSTATEAPostat la 2010-06-25 12:51

    @Cosmin Moraru Consider că această pildă ne îndeamnă numai să avem grijă să... nu ne murdărim când stăm lângă , nu să ne luam nasul la purtare faţă de cei din jurul nostru.

  • Cosmin MoraruPostat la 2010-06-25 00:26

    Pilda e frumoasa. Insa viata nu e o pilda..... daca ar fi sa o urmam, ar insemna ca TOTI oamenii sa sufere de complexe de superioritate ( bah! eu am facultate...tu nu....marsh etc) cat de frumoasa e pilda, e insa si periculoasa! omul NU invata DOAR din chestii frumoase, aranjate etc!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE