Fuga de slava lumeasca

Avva Iosif Pelusiotul povestea ca pe cand traia la Sinai, era un frate destoinic, nevoitor si frumos la trup. Venea in biserica, la slujba, imbracat intr-o haina veche, stramta si peticita in mai multe locuri. Vazandu-l de fiecare data venind asa pentru Liturghie, l-a intrebat:

- Frate, uita-te la ceilalti calugari, parca-s ingeri cand vin la liturghie in biserica. Tu de ce vii mereu imbracat asa?

Acesta a raspuns:

- Iarta-ma, avva, dar nu am alte haine.

Atunci Avva Iosif Pelusiotul l-a luat in chilia sa, i-a dat un leviton si tot ce-i mai trebuia si a inceput sa vina si acesta imbracat ca si ceilalti frati si parea un inger.

Odata, parintii au fost nevoiti sa trimita zece frati la imparat, cu o treaba, si l-au ales si pe el intre dansii. Dar el, cum a auzit, s-a inchinat parintilor si le-a zis:

- Iertati-ma, pentru numele Domnului, dar nu pot merge, pentru ca sunt sclavul unui mare dregator de la curte si daca ma recunoaste, imi ia rasa si ma pune din nou in robie.

Parintii, induplecati, l-au lasat acasa, dar pe urma au aflat, de la cineva care-l cunostea foarte bine, ca in viata lumeasca fusese prefectul pretoriului. A inventat acel motiv, ca sa nu fie recunoscut si sacait de oameni. Atat de mult se straduiau parintii sa fuga de slava si de tihna acestei lumi.
 

09 August 2010

Vizualizari: 8152

Voteaza:

Fuga de slava lumeasca 5.00 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE