A murit Patriarhul Aleksei al II-lea?

 

Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Aleksei al II-lea, este internat de mai multe zile intr-un spital din Elvetia, potrivit unei surse din cadrul clerului rus, citata de AFP. Din Tara Cantoanelor au venit informatii ca inaltul prelat ar fi intr-o stare "destul de grava". Agentiile ruse au scris chiar ca acesta ar fi murit. Zvonurile au fost alimentate si de absenta sa de la funeraliile fostului presedinte rus Boris Eltin, al carui apropiat fusese.

 

Informatiile contradictorii referitoare la moartea lui Aleksei al II-lea, in varsta de 78 de ani, s-au intetit in weekend.

Potrivit presei ruse, patriarhul ar fi fost de doua ori in moarte clinica, iar vineri ar fi incetat din viata la clinica elvetiana. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Moscovei, Vsevolod Ceaplin, a refuzat sa spuna unde se afla seful bisericii ruse, precizand doar ca Aleksei al II-lea va "reveni in capitala zilele urmatoare si ca a vorbit vineri la telefon cu mai multe persoane". In timp ce unele publicatii electronice au indicat si ora mortii, Patriarhia rusa si-a exprimat intr-un comunicat "consternarea" si "nedumerirea" in legatura cu stirile despre un posibil deces, negand categoric ca Intai Statatorul Bisericii ruse s-ar simti atat de rau sau ca s-ar afla in moarte clinica. Personalul care il insoteste pe patriarhul rus la clinica din Elvetia sustine in acelasi comunicat ca acesta este in viata. Conform textului respectiv, Aleksei al II-lea nu numai ca traieste, ci chiar se va intoarce in Rusia de 1 mai.

 

Simultan cu zvonurile despre moartea patriarhului rus, agentiile ruse de presa au preluat vineri un comunicat care ar fi fost emis de Aleksei al II-lea, in care acesta isi exprima regretul in legatura cu moartea marelui violoncelist Mstislav Rostropovici, decedat intr-o clinica oncologica din Moscova si inmormantat ieri.

 

Inaltul prelat - probleme cu inima

Mass-media rusa a scris nu o data despre problemele de sanatate cu care se confrunta Aleksei al II-lea. Se stie ca patriarhul rus sufera de o cardiopatie ischemica si ca a suferit cateva infarcte miocardice, fiind spitalizat in mai multe randuri. In presa au aparut informatii ca acesta si-ar fi pierdut de cateva ori cunostinta in public, in timpul unor vizite in strainatate.

 

.

30 Aprilie 2007

Vizualizari: 3249

Voteaza:

A murit Patriarhul Aleksei al II-lea? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE