Cuplurile gay, respinse de la casatorie


Cuplurile gay, respinse de la casatorie

 

Senatorii din Comisia juridica au modificat, ieri, Codul Familiei precizand fara echivoc ca "familia are la baza casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie".

 

Motivul? "Evitarea interpretarilor in ceea ce priveste intocmirea actelor de stare civila si de a se solicita in Romania oficierea de casatorii intre persoane de acelasi sex, incalcandu-se astfel Biblia", est­e stipulat in expunerea de motive a unor parlamentari PSD si PRM care au cerut modificarea Codului Familiei.

 

Initiatorii au depus trei propuneri legislative care prevedeau ca ori de cate ori se face referire la consimtamantul viitorilor soti, inclusiv la semnarea actelor de casatorie, sa se precizeze "barbat si femeie", spre deosebire de formula anterioara "intre soti". "In ultimii ani, s-a ajuns sa fie atacata institutia fundamentala a familiei, punandu-se problema, inclusiv in tara noastra, a legiferarii casatoriei persoanelor de acelasi sex (.

) In unele tari s-a ajuns chiar la oficierea unor casatorii intre doi barbati sau doua femei", mai declara parlamentarii PRM si PSD in expunerea de motive.


La dezbaterile din comisie, senatorul PRM Verginia Vedinas a aratat ca propunerile legislative solicita precizarea clara, in continutul legii, ca o casatorie se poate incheia doar intre doua persoane de sex diferit. Reprezentantul guvernului a declarat ca sustine un punct de vedere negativ, in conditiile in care propunerile legislative nu schimba pe fond reglementarile actuale.

 

.

06 Februarie 2008

Vizualizari: 870

Voteaza:

Cuplurile gay, respinse de la casatorie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE