Cuvantul proorocesc si experienta harului - conferinta Parintelui Rafail Noica

 

"Serile duhovnicesti" debuteaza astazi, 15 noiembrie, cu conferinta Parintelui Rafail Noica, pe tema "Cuvantul proorocesc si experienta harului".


Conferinta va incepe la ora 18.00 si se va desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor, intrarea fiind libera.

Fiul marelui filosof roman Constantin Noica, parintele Rafail s-a nascut in anul 1942. In familie primeste o educatie crestina sumara, iar la varsta de 13 ani pleaca impreuna cu mama si cu sora lui in Anglia cu scopul primirii unei educatii mai alese.

Varsta cautarilor se manifesta si in latura spirituala. La inceput merge la anglicani, trece apoi pe la penticostali, congregationalisti, cel mai mult ramanand in cadrul comunitatii baptiste. In protestantism se poticneste in special in textele scripturistice referitoare la Sfanta Impartasanie. In chip providential, il intalneste pe parintele Sofronie, povatuitorul duhovnicesc al manastirii Essex, care il sfatuieste sa-si termine studiile.Revenirea la Ortodoxie s-a intamplat in anul 1961, iar in anul 1965 parintele Rafail este tuns in monahism la manastirea Essex de catre parintele Sofronie, calugaria fiind raspunsul la intrebarile pe care si le punea inca din copilarie. Se intoarce in Romania in 1993 si se stabileste intr-o sihastrie din Muntii Apuseni.


Pe langa ajutorul cel mai mare si mai important pe care-l da lumii prin rugaciune, parintele Rafail a publicat diferite traduceri din invataturile Sfantului Siluan Athonitul, din ale parintelui Sofronie, precum si alte articole.

Din 1994 Parintele Rafail Noica a tradus mai multe carti din scrierile duhovnicului sau, Parintele Sofronie. Ele au fost tiparite la Editura Reintregirea din Alba Iulia si la Editura Sophia din Bucuresti. Titlurile acestor carti sunt:


Nasterea intru Imparatia cea neclintita, Reintregirea, Alba Iulia, 2003, Cuvantari duhovnicesti, volumul intai, Editura Reintregirea, Alba Iulia, 2004,


Nevointa cunoasterii lui Dumnezeu, Editura Reintregirea, Alba Iulia 2006 si
Despre temeiurile nevointei ortodoxe, Alba Iulia, 1994.


La Editura Sophia a aparut in 2005 volumul Vom vedea pe Dumnezeu precum este.

Va reamintim faptul ca seria de conferinte "Serile duhovnicesti" din Postul Nasterii Domnului din acest an ii mai are ca invitati pe Maestrul Dan Puric si pe Parintele Teofil Paraian.

.

15 Noiembrie 2007

Vizualizari: 1689

Voteaza:

Cuvantul proorocesc si experienta harului - conferinta Parintelui Rafail Noica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE