Festival-concurs de poezie si muzica religioasa la Blaj


In perioada 16-17 martie 2007 la Blaj se va organiza cea de-a treia editie a festivalului - concurs de poezie si muzica religioasa "Credo". Manifestarea va cuprinde un concurs de recitare din lirica religioasa consacrata si un colocviu de literatura sub genericul "Poezia religioasa - intalnire cu Dumnezeu".


Doamna Silvia Pop, presedinta Despartamantului ASTRA Blaj ne-a vorbit despre cum a aparut ideea acestui festival:


L-am initiat, cu doi ani in urma, cu dorinta de a trezi interesul pentru poezia religioasa, multa vreme necunoscuta si acum prea putin cautata de tineri. Deci, dorinta noastra ramane ca tinerii de la gimnaziu si din liceu sa fie cat mai aproape de Dumnezeu, iar poezia religioasa ofera aceasta intalnire.

Despre organizatorii acestui festival-concurs ne-a vorbit tot Silvia Pop:
"Festivalul concurs are ca organizator partenerii alaturi de Asociatiunea sa, Despartamentul "Timotei Cipariu" din Blaj, Primaria municipiului, Uniunea Scriitorilor din Romania - Filiala Alba, Biblioteca judeteana "Lucian Blaga" Alba Iulia, Biblioteca Municipala "Scoala Ardeleana" Blaj, mai are colaboratori Inspectoratul scolar, Mitropolia Greco-Catolica Blaj, Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Alba Iulia si celelalte scoli sau cercuri Astra din zona.

"

Cine vor participa la Blaj in aceste doua zile: "Participa elevi din judet si mai ales din zona noastra la aceasta editie. Va avea loc vineri, 16 martie, la ora 13.00, in cadrul Liceului Teologic "Sfantul Vasile cel Mare" din Blaj.


Este un concurs de recitare din Lirica Religioasa si o participare a celor inzestrati cu voce frumoasa de pricesne".

Ce mai cuprinde programul manifestarii de la Blaj,din nou Silvia Pop: "Deci, in legatura cu concursul, ce va putem spune, alte momente care sustin aceasta manifestare, expozitie de carte religioasa si un moment liric prezentat de invitati. Sambata, 17 martie, in spatiul Primariei Blaj va avea loc Colocviul de literatura, Poezia Religioasa Intalnire cu Dumnezeu.


Invitati de onoare scriitorii: Aurel Pantea - presedintele Uniunii Scriitorilor, Filiala Alba-Hunedoara, Ion Margineanu, Ion Buzasi. Dar si din afara orasului din alte localitati: Ioan Petras, Ioan Pintea, Nicolae Baciut, Ioan Popa. Festivitatea de premiere a laureatilor Concursului Judetean de Poezie Religioasa "Credo", editia a III-a, 2007 va avea loc in cadrul intalnirii cu scriitorii consacrati, la ora 12.00 - 12.30.


Vom incheia manifestarea cu lansarea revistei "Astra Blajeana", nr. 1/2007.


Avem si un moment festiv: primirea de noi membri in Uniunea Scriitorilor din Romania, vor vorbi cei primiti in uniune, de asemenea isi vor spune impresiile scriitorii deja cu activitate recunoscuta si apreciata pe plan national."


Organizatoarea festivalului ne-a mai precizat ca sunt asteptati 30 de elevi la sectiunea de recitare si muzica religioasa.

 

 

 

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 3890

Voteaza:

Festival-concurs de poezie si muzica religioasa la Blaj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE