Sfanta si Marea Marti – a doua zi din Saptamana Patimirilor Domnului

Sfanta si Marea Marti este cea de-a doua zi din Saptamana Sfintelor Patimi. Si astazi se oficiaza Litughia Darurilor mai inainte sfintite si se rosteste rugaciunea Sfantului Efrem Sirul.

Sfanta si Marea Marti ne pregateste pentru intrarea in camara Mantuitorului cu doua parabole eshatologice - parabola celor 10 fecioare si parabola talantilor.

Prima pilda asemuieste intrarea in viata vesnica cu o nunta. Hristos este Mirele care ne cheama pe toti la ospatul Sau de nunta.

Dar pentru a putea intra impreuna cu Mirele trebuie indeplinite anumite conditii aratate in parabola celor 10 fecioare: priveghere, feciorie si untdelemn in candele. Sfintii Parinti talcuiesc untdelemnul pe care trebuie sa-l avem in candelele sufletelor noastre ca fiind harul Duhului Sfant.

Cea de-a doua pilda - a talantilor - ne atrage luare aminte mai ales asupra a doua lucruri: omul este dator sa fie virtuos - adica sa-si inmulteasca talantii, iar pe de alta parte trebuie sa stie ca acesta inmultire este o impreuna-lucrare cu Dumnezeu.


Sursa: Radio Reintregirea

.

13 Aprilie 2009

Vizualizari: 618

Voteaza:

Sfanta si Marea Marti – a doua zi din Saptamana Patimirilor Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE