Un altfel de Craciun la Muzeul Literaturii Romane

 

Luni, 10 decembrie 2007, si vineri, 14 decembrie 2007, la ora 18.30, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane spectatorii pot vedea "Un Altfel de CRACIUN", spectacol realizat de Mona Gavrilas, in interpretarea actritei Dianei Giubernea.


"Craciunul inseamna, in primul rand, intoarcerea catre lucrurile simple, catre valorile uneori uitate. Una dintre ele este libertatea.

Astazi, ea poate parea banala. Dar Craciunul reprezinta si altceva: dreptul la libertate", spune creatoarea spectacolului. Ideea realizarii acestui spectacol ii apartine actritei Diana Giubernea, care si-a dorit sa exprime ideea de Craciun altfel decat prin bucurie, daruri ori Mos Craciun. Recital de poezie si proza - "Un Altfel de CRACIUN" este o radiografie emotionanta a destinelor detinutilor politici din Romania comunista si este construit pe un scenariu cuprinzand texte ale scriitorilor Radu Gyr, Zahu Pana, Dumitru Oniga, Marcel Petrisor, Anatolie Panis etc, cateva dintre numele celor care au marcat aceasta perioada din spatele gratiilor. Jilava si Aiud isi deschid portile spre sinceritate si adevar.


Craciunul detinutilor politici este o lectie despre toleranta, iertare, iubire. Spectacolul vorbeste despre lacrimi, tristete, intoarcerea la valorile umane, la credinta, la oamenii de langa noi. Mona Gavrilas si Diana Giubernea incearca o paralela cu nasterea lui Iisus si invita la "evadare in interior prin imaginatie, prin amintiri, intr-o alta viata, in viata de dinainte de a fi inchisi. Inchisoarea este si o metafora, pentru ca toti o avem in noi."

.

03 Decembrie 2007

Vizualizari: 860

Voteaza:

Un altfel de Craciun la Muzeul Literaturii Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE