Moartea Patriarhului - anchetata de Parchet, Colegiul Medicilor si Ministerul Sanatatii

 

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) va tine cont de solutia data de Parchetul instantei supreme la sesizarea privind investigarea imprejurarilor care au condus la moartea Patriarhului Teoctist, la varsta de 92 de ani, dupa o operatie de adenom de prostata. "Sunt situatii in care CMR ancheteaza aspecte deontologice, iar anchetatorii judeca reclamatia primita. In acest caz, Colegiul Medicilor s-a autosesizat, iar Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost sesizat de o organizatie nonguvernamentala. In ambele cazuri este vizata cauza decesului Patriarhului Teoctist. Din acest motiv, solutia Parchetului va constitui un punct important in ancheta CMR", a declarat Gheorghe Borceanu, presedintele comisiei de jurisdictie a CMR.

 

 

Vinerea trecuta, Colegiul Medicilor Bucuresti a trimis CMR dosarul medical al Patriarhului Teoctist. In cadrul anchetei, CMR va intocmi un set de intrebari ce vor fi adresate unor profeosori universitari de urologie si anestezie-terapie intensiva din Romania, avand acelasi rang profesional cu cel al profesorilor Ionel Sinescu si Dan Tulbure, cei care l-au operat pe Preafericitul Parinte Patriarh. Colegiul Medicilor Bucuresti a anuntat, martea trecuta, ca nu a descoperit nici o greseala medicala in cazul operatiei Patriarhului.  In paralel cu analiza Colegiului Medicilor, si ministrul Sanatatii a dispus formarea unei comisii de ancheta, chiar in ziua in care Patriarhul Teoctist era inmormantat. Eugen Nicolaescu a declarat, ieri, ca ancheta ministerului va mai dura, deoarece prof. dr. Dan Tulbure, seful echipei de anestezie - terapie intensiva, este plecat din tara.

 

"Nu putem finaliza ancheta fara sa fi vorbit cu cel care a coordonat anestezia, evaluand toate riscurile medicale. Am aflat ca profesorul Tulbure este in strainatate, de aceea vom mai amana putin o concluzie in acest caz, pana la revenirea acestuia din concediu", a precizat ministrul. Comisia, formata din 6 membri, analizeaza modul in care au fost respectate regulile si procedurile legale privind internarea si tratamentul la care a fost supus Patriarhul Teoctist.

 

.

14 August 2007

Vizualizari: 1090

Voteaza:

Moartea Patriarhului - anchetata de Parchet, Colegiul Medicilor si Ministerul Sanatatii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE