Presedintele Basescu a proclamat ortodoxia ca factor de integrare europeana si coagulant antiterorist

 

Ortodoxia ca factor de integrare europeana si coagularea tuturor religiilor in lupta impotriva terorismului. Sunt temele cu care presedintele Traian Basescu si-a imbogatit discursul public, dupa vizita in Turcia, unde a discutat cu Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I. “Concluzia discutiei a fost ca ortodoxia este parte a spatiului european si trebuie sa valorificam acest avantaj al ortodoxiei in procesul de integrare in Uniunea Europeana”, a declarat, ieri, Basescu, la intoarcerea in tara. Dupa ce a identificat in ortodoxie un atu al integrarii intr-o Europa Occidentala in care confesiunile predominante sunt catolicismul si protestantismul, presedintele a gasit solutia pentru combaterea terorismului: “Este necesara o coagulare a religiilor in educarea populatiei, pentru ca terorismul sa nu mai poata fi atribuit vreunei religii si pentru ca impactul ideologiei teroriste sa fie combatut prin credibilitatea de care se bucura Biserica”. (L.

Ruse) Ramas, probabil, sub imperiul vizitei la “cel mai semnificativ punct de intlnire al culturilor si al religiilor, in muzeul reprezentat de Biserica Sofia”, presedintele Basescu a incurcat, la inceputul discursului, tara din care tocmai se intorsese: „Bine v-am gasit! Am facut o vizita oficiala in Statele Unite“.

 

.

30 Septembrie 2005

Vizualizari: 1172

Voteaza:

Presedintele Basescu a proclamat ortodoxia ca factor de integrare europeana si coagulant antiterorist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE