Centrul Cultural Pastoral Sf. Daniil Sihastru din Durau isi praznuieste duminica hramul


Situat in incinta Manastirii Durau de la poalele muntelui Ceahlau, Centrul Cultural Pastoral 'Sf. Daniil Sihastru', a fost infiintat in anul 1991 din initiativa si cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Din anul 1995, aici se desfasoara activitati pastoral-misionare, cultural-sportive si social-filantropice pe principiul Fundatiilor in regim nonprofit, fiind organizat ca subunitate a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Amanunte despre sarbatoarea de la Durau ne-a oferit parintele Catalin Ursarescu, directorul Centrului Cultural Pastoral 'Sf. Daniil Sihastru' din Durau: 'Sarbatorim duminica 10 ani de la sfintirea Centrului Cultural Pastoral, de fapt binecuvantarea pe care a primit-o de la Dumnezeu prin binecuvantarea Sanctitatii Sale Bartolomeu I, Patriarhul Constantinopolului, cel care a condus slujba de sfintire, impreuna cu sapte patriarhi ai altor Biserici, acest lucru intamplandu-se in 1995, dar ca initiativa a pornit din anul 1991, cand au fost primite la cererea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei cele sase vile in folosinta, pentru desfasurarea activitatilor sociale, culturale, filantropice, de dialog cultural intre diferite segmente ale societatii, intre Biserica si societate.
Pana in acest moment, in cei 10 ani, pe plan regional putem enumera conferintele preotesti anuale, pe care Arhiepiscopia Iasilor le desfasoara la noi, la Durau; de asemenea, cursuri de pregatire ale lucratorilor din administratia publica locala, din regiunea nord-est. Pe plan national, putem enumera activitatile cu tinerii si taberele de tineret pe care le facem impreuna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii. De exemplu, anul trecut am avut 1500 de copii din toata tara si, bineinteles, activitati internationale, pentru ca in fiecare an avem conferinte internatioanle pe diferite teme'.

La hramul Centrului Cultural Pastoral 'Sf. Daniil Sihastru' din Durau va participa duminica si IPS Mitropolit Daniel, care va oficia, inconurat de un sobor de preoti si diaconi, slujba Sfintei Liturghii. Va urma apoi o slujba de multumire si lansarea unei carti. Amanunte despre aceste evenimente ne-a oferit tot parintele Catalin Ursarescu: 'Ziua de duminica, fiind ziua Sf. Daniil Sihastrul, ocrotitorul si patronul spiritual al acestui asezamant, va debuta cu Sf. Liturghie savarsita de IPS Mitropolit Daniel impreuna cu colaboratorii IPS Sale de la Centrul eparhial Iasi, care sunt si colaboratorii nostri. Dupa Sf. Liturghie vom savarsi slujba de Te-Deum, de multumire.
Va urma lansarea volumului aniversar '10 ani de la sfintirea Centrului Cultural Pastoral', volum care va aparea cu prilejul acestui eveniment, apoi urmeaza vizitarea unei expozitii foto, care concretizeaza cei 10 ani de activitate ai Centrului Cultural Pastoral, dar si cei dinaintea sfintirii Centrului Cultural Pastoral, respectiv etape ale santierului de constructii, pentru ca tot ceea ce s-a facut acolo s-a facut cu cheltuiala exclusiva a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si s-a facut cu foarte mari sacrificii'.
.

16 Decembrie 2005

Vizualizari: 2971

Voteaza:

Centrul Cultural Pastoral Sf. Daniil Sihastru din Durau isi praznuieste duminica hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE